Joe Speedboot

Joe Speedboot - Tommy Wieringa | Nextbestfoodprocessors.com

...tige, fascinerende en tegelijkertijd ontluisterende roman die wel raad weet met pubers die met hun hoofd in de wolken lopen en er langzaam maar zeker achterkomen dat ook zij onderhevig zijn aan de wetten van de zwaartekracht ... Joe Speedboot eBook door Tommy Wieringa - 9789023455493 ... ... . Joe Speedboot is het verhaal over een jongen genaamd Frans Hermans die op jonge leeftijd door een grasmaaier ongeluk in een coma beland. Als Fransje wakker wordt heeft hij een beperkte capaciteit wat betekend dat hij zijn arm alleen kan gebruiken. joe speedboot. Cultuur & Media Als 'boekomslager' heeft Jan de Boer zo'n 25 duizend ontwerpen gemaakt. Cultuur & Media Jules Deelder wordt 75, en dat wordt in stijl gevierd. Nieuws & Achter­grond Tommy Wieringa wint BookS ... Tommy Wieringa Joe Speedboot samenvatting, recensie, analyse ... . joe speedboot. Cultuur & Media Als 'boekomslager' heeft Jan de Boer zo'n 25 duizend ontwerpen gemaakt. Cultuur & Media Jules Deelder wordt 75, en dat wordt in stijl gevierd. Nieuws & Achter­grond Tommy Wieringa wint BookSpot Literatuurprijs met zijn roman De heilige Rita. `Joe Speedboot', de vierde roman van Tommy Wieringa, gaat over de vriendschap tussen een vliegtuigbouwer en een invalide jongen. ,,Het is gewoon niet zo dat mensen niet worden overreden door ... Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen. Joe Speedboot is een typische held. Hij weet dingen voor elkaar te brengen waar anderen niet eens aan beginnen. Zo maakt hij met behulp van enkele vrienden van de school van Fransje uit allerlei slooponderdelen een vliegtuig, die wonder boven wonder ook nog de lucht ingaat. Joe Speedboot is de zelf bedachte naam die de hoofdpersoon (Fransje Hermans) zijn beste vriend voor zichzelf heeft bedacht. Fransje zijn leven wordt op zijn kop gezet als Joe naar het saaie en duffe dorp komt waar hij woont en samen beleven ze een prachtige, maar verraderlijke vriendschap. Voorlopige mening. Inhoudelijke argumenten. 2a. Voor Joe Speedboot kreeg Wieringa de F. Bordewijk-prijs voor verhalend proza. De jury van de Jan Campert Stichting omschreef het boek als 'zijn meeslepende en vitale ontwikkelingsroman'. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 5.000, die op 14 december 2006 aan de auteur werd overhandigd....

INFORMATIE

AUTEUR
Tommy Wieringa
DIMENSIE
6,63 MB
BESTANDSNAAM
Joe Speedboot.pdf

OMSCHRIJVING

Joe Speedboot is een roman over liefde en rivaliteit, over een verlosser zonder belofte en een heroïsche odyssee. Het toont het lot van nieuwkomers in een Nederlands dorp, waar de last van het onverwerkte verleden op de inwoners drukt. De tragikomische maalstroom van gebeurtenissen geeft het ingeslapen dorp een onverwachte dynamiek waar het niet meer van zal herstellen.Tommy Wieringa schreef met Joe Speedboot een gedreven, aanstekelijke ontwikkelingsroman, met een hoofdrol voor de mateloze verbeeldingskracht van één man.Fransje Hermans, de verteller van het verhaal, is na een ongeluk invalide geraakt en heeft voorgoed zijn spraakvermogen verloren. Hij is de zelfbenoemde chroniqueur van het dorp Lomark. Zijn fascinatie voor de nieuweling Joe Speedboot is grenzeloos: Joe Speedboot, de jongen die zijn eigen naam gekozen heeft en op zijn vijftiende al bommenlegger, vliegtuigbouwer en bewegingsfilosoof is. Nauwgezet observeert Fransje hoe nog een nieuwkomer de natuurlijke orde van het dorp komt verstoren: Joe's stiefvader Papa Afrika, een zachtaardige Nubiër met gazellenogen die een kleine scheepswerf begint op de oever van de Rijn. Dan verschijnt de geheimzinnige Picolien Jane, een beeldschone Zuid-Afrikaanse, aan wie Fransje zijn kronieken opdraagt en voor wie levenslange vriendschappen op het spel worden gezet. In haar komen alle verhalen samen, met noodlottige gevolgen.Op originele wijze en met speels vernuft, toont Tommy Wieringa de loop van een geschiedenis, waarin niemand aan zijn bestemming ontkomt.

Wil je het boek lezen?Joe Speedboot in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tommy Wieringa. Lezen Joe Speedboot Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN