Journalistiek

Journalistiek - Ria Goris | Nextbestfoodprocessors.com

... slag te gaan. Zoals tijdens Uitgelicht. Bij dit studentprogramma haal je met je medestudenten top-journalisten naar de opleiding die vertellen over hun ervaringen ... journalistiek | Vrije Universiteit Brussel ... . Bij de master Journalistiek aan de VU help je de journalistiek van morgen vorm te geven. Je leert te begrijpen waar het in de journalistiek om draait, cultiveert je creativiteit en ontwikkelt een kritisch, wetenschappelijk denkvermogen. Je krijgt les van enthousiaste docenten en werkt nauw samen met partners uit de journalistieke praktijk. Journalistiek in wetenschappelijke context. Tijdens deze ... Hogeschool Journalistiek Tilburg | Fontys ... . Je krijgt les van enthousiaste docenten en werkt nauw samen met partners uit de journalistieke praktijk. Journalistiek in wetenschappelijke context. Tijdens deze eenjarige master leer je om zelfstandig cross- en multimediale mediaproducties te maken, onderzoeksstrategieën toe te passen en journalistiek werk in een bredere wetenschappelijke context te plaatsen. Journalistiek. De hbo bachelorstudie Journalistiek is gericht op journalistieke werkzaamheden. Je houdt je bezig met (de achtergronden van) nieuws. Je verzamelt en bewerkt informatie over de samenleving en vertaalt die gegevens naar de verschillende publieksgroepen. De hbo-opleiding Journalistiek leidt op tot allround journalist bij dagbladen, tijdschriften, radio en televisie en digitale journalistieke media. Met deze opleiding raak je thuis in de verschillende media en leer je omgaan met belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen en met informatiemanagement. Iedereen die journalistiek als beroep heeft kan zich in Nederland en België journalist noemen, ongeacht met welk communicatiemiddel hij of zij werkt en of het bezoldigd gebeurt of niet. Daar staat tegenover dat veel organisaties, waaronder de overheid bepaalde eisen aan journalisten stellen, willen zij aanspraak kunnen maken op bijzondere (pers-)faciliteiten. De Bachelor Journalistiek was voor mij dan ook een logische keuze. Ik legde mij er vooral toe op digitale media en magazines. De tijd krijgen om iets uit te spitten en een mooi verhaal te brengen, dat was het voor mij helemaal. Een journalist moet in mijn ogen vooral creatief zijn en naar buiten kijken....

INFORMATIE

AUTEUR
Ria Goris
DIMENSIE
7,74 MB
BESTANDSNAAM
Journalistiek.pdf

OMSCHRIJVING

Wil je weten hoe journalistiek werkt? Bereid je je voor op een journalistieke carrière of heb je altijd al willen weten hoe journalistiek in zijn werk gaat? In Journalistiek. Inleiding tot het vak maak je kennis met journalistiek in Vlaanderen. Je krijgt een beeld van de media, de opleidingen journalistiek en de verschillende redactiefuncties. Hoe word je journalist? Waar haal je nieuws vandaan? Welke journalistieke genres bestaan er? Wat maakt een item nieuwswaardig? Hoe check je bronnen? Wie doet wat op een redactie? Hoe maak je een nieuwsbericht? Wat is een goed interview? Wat met deontologie? Journalistiek. Inleiding tot het vak geeft een antwoord op deze en nog veel meer vragen, in een begrijpbare taal en met tal van voorbeelden. Het boek is dan ook geschreven vanuit de praktijk. Elk hoofdstuk is compleet met do's & don'ts en sluit af met een interview met een ervaren journalist als Rudi Vranckx, Liesbeth Van Impe en Faroek Özgünes. Journalistiek. Inleiding tot het vak is een praktisch boek voor beginnende journalisten en voor iedereen die een inkijk wil in het journalistieke bedrijf.

Wil je het boek lezen?Journalistiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ria Goris. Lezen Journalistiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN