Het Libor-schandaal

Het Libor-schandaal - David Enrich | Nextbestfoodprocessors.com

...or-rente. Vooralsnog zou er geen Nederlandse bank beboet worden ... Zes vragen over het renteschandaal | NOS ... . Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan.Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. In 2006 kwam er een schokkende bankfraude aan het licht: een groep handelaren bleek al geruime tijd de Libor te manipuleren. Het Libor-schandaal, David Enrich - Ebook - 9789402752748 | A ... Wat is het Libor Schandaal? | The Big Secrets Of Money ... . Het Libor-schandaal, David Enrich - Ebook - 9789402752748 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan. Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller. Lees meer. Boekdetails. Auteur(s): Na het schandaal werd besloten dat het tarief meer op basis van echte transacties vastgesteld zou moeten worden, in plaats van op schattingen. Dat moet het systeem minder fraudegevoelig maken. Volgens FCA-baas Andrew Bailey is de huidige Libor niet houdbaar, vanwege het gebrek aan bruikbare transactiegegevens. Libor-schandaal. Toen Rabobank afgelopen herfst in opspraak raakte voor haar rol in de Libor-fraudezaak, werd al gauw duidelijk dat er consequenties zouden volgen. In oktober vorig jaar werd bekend bestuursvoorzitter Piet Moerland terugtrad. Aanleiding was de onverwacht hoge schikking van €774 miljoen voor Rabo's aandeel in het Libor-schandaal. De betrokkenheid van andere banken bij het Libor-schandaal wordt nog onderzocht. Het ISDAfix-tarief wordt gebruikt bij de vaststelling van prijzen bij gecompliceerde beleggingsproducten. Het tarief is belangrijk voor pensioenfondsen die risico's willen afdekken en voor bedrijven die zich bezighouden van obligatiederivaten....

INFORMATIE

AUTEUR
David Enrich
DIMENSIE
4,74 MB
BESTANDSNAAM
Het Libor-schandaal.pdf

OMSCHRIJVING

De Libor is de rentevoet waarop wereldwijd ontelbare leningen zoals bijvoorbeeld hypotheken en creditcardkredieten gebaseerd zijn. In 2006 kwam er een schokkende bankfraude aan het licht: een groep handelaren bleek al geruime tijd de Libor te manipuleren. Dat deden ze door kunstmatig hoge of lage rentestanden door te geven. Daarmee boekten ze zelf enorme winsten, ten koste van ontelbare bedrijven, instellingen en particulieren.Tom Hayes, een ietwat autistische whizzkid, werd naar voren geschoven als de zondebok. Het Libor-schandaal onthult wie er nog meer achter de fraude zaten en hoe het mogelijk was dat de handelaren zo lang hun gang konden gaan.Een fascinerend en meeslepend relaas over hebzucht en menselijk tekort - een waargebeurd verhaal dat leest als een thriller.

Wil je het boek lezen?Het Libor-schandaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Enrich. Lezen Het Libor-schandaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN