Hitlers Paus

Hitlers Paus - John Cornwell | Nextbestfoodprocessors.com

...nazidictator Adolf Hitler. Dit zei hij woensdag in een ... Paus vergelijkt Europees populisme met Hitler - Joop ... ... Hitlers furiën In de slotbeschouwing lezen we nog enkele aannemelijke verklaringen voor het feit dat het gedrag van Duitse beulsvrouwen in Oost-Europa lange tijd onderbelicht bleef: "Bijzonderheden over wie het geweld in de getto's en massa-executieplaatsen in het door de Duitsers bezette Oosten bedreven, ontbreken meestal gewoon. Vaticaan stelt uitzonderlijk geheime oorlogsarchieven open, met als doel: de zaligverklaring van 'Hitlers Paus' Archieven uitzonderlijk open om onderzoek naar controversiële Pius XII toe te laten Op 30 januari 1933 benoemde de stokoude rijkspresident Paul von Hindenburg Adolf Hitler tot rijkskanselier. De conservatieve elite wilde Hitler gebruiken om zelf ... De rol van het Vaticaan tijdens de Tweede Wereldoorlog ... . De conservatieve elite wilde Hitler gebruiken om zelf de macht te kunnen heroveren. Dit mislukte: binnen enkele maanden hadden de nationaal-socialisten alle macht in handen....

INFORMATIE

AUTEUR
John Cornwell
DIMENSIE
3,48 MB
BESTANDSNAAM
Hitlers Paus.pdf

OMSCHRIJVING

Toen John Cornwell, bij wijze van uitzondering, inzage kreeg in de Vaticaanse archieven om de twijfels over de rol van paus Pius XII in de tweede wereldoorlog weg te nemen, kwam hij tot een verbijsterende conclusie. Deze paus schreef, in een eerdere hoge functie bij de Heilige Stoel, een sterk anti-joods geschrift en speelde een leidende en beslissende rol in het beruchte concordaat met het Duitsland van 1933. Het Vaticaan, aldus Cornwell, gaf daarmee in feite zijn zegen aan het nationaal-socialisme en de jodenvervolging. Dit stemde Hitler, naar diens zeggen, tot zeer grote tevredenheid.Hitlers Paus is het onthullende en onheilspellende levensverhaal van een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis van deze eeuw: Eugenio Pacelli. Een uiterst gecompliceerde, ook tragische, man die zijn ambitie naar macht en zijn spirituele aspiraties met grote geslepenheid en diplomatieke tactieken in de praktijk bracht. Een fascinerend boek met talloze onthullingen en nieuwe feiten.John Cornwell is Senior Research Fellow van Jesus College in Cambridge, Engeland. Hij schreef eerder de bestseller A Thief In The Night (1989) en publiceert veelvuldig over rooms-katholieke onderwerpen in The Independent, Observer en het tijdschrift The Tablet.

Wil je het boek lezen?Hitlers Paus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur John Cornwell. Lezen Hitlers Paus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN