De bakermat van de beurs

De bakermat van de beurs - Lodewijk Petram | Nextbestfoodprocessors.com

...n tot de bedelstaf veroordeeld. De slachtoffers zijn vooral gewone mensen… Financiële speculatie beheerst meer dan ooit de actualiteit ... De bank, de verzekering en de beurs versus joodse ... ... . De bakermat van de beurs onderzoekt hoe de beurshandel ontstaan is. Tegelijk schetst het een m... De bakermat van de beurs is nu ook in het Chinees en Koreaans beschikbaar — en daar ben ik best een beetje trots op. Dit brengt het totaal aan vertalingen van het boek op vier (de Griekse en Engelse waren al eerder verschenen).. Of de beide oosterse vertalingen goed geslaagd zijn, kan ik niet beoordelen. Maar over de omslagen heb ik zo mijn bedenkingen; kenneli ... De bakermat van de beurs, Lodewijk Petram - Ebook ... ... .. Of de beide oosterse vertalingen goed geslaagd zijn, kan ik niet beoordelen. Maar over de omslagen heb ik zo mijn bedenkingen; kennelijk wordt daar in Oost-Azië ... De bakermat van de beurs. Het is augustus 1602. In het huis van Dirck van Os, in de Nes in Amsterdam, kunnen mensen intekenen op het oprichtingskapitaal van de voc. Als de inschrijving sluit, zijn er 1143 namen geregistreerd. De eerste aandeelhouders van de voc zijn een feit. Niet veel later ontstaat in Amsterdam een levendige handel in aandelen. 'De Bakermat van de Beurs' doet zoiets voor de financiële markten. Lodewijk Petram begint zijn boek met het inschrijvingsregister in het kapitaal van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC), opgericht in 1602 met een Octrooi van de Staten-Generaal van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. In 'De bakermat van de beurs' vertelt Lodewijk Petram het fascinerende en tot dusver onbekende verhaal van het ontstaan van de moderne effectenhandel. Het enerverende karakter, de vuige spel­letjes, het verbod op short selling. Petram laat zien dat verrassend veel kenmerken van de huidige aandelenhandel al in zeventiende­eeuws Amsterdam aanwezig waren. De bakermat van de beurs is een helder én intelligent verhaal dat een aspect van de Gouden Eeuw voor een groot publiek toegankelijk maakt. En dus ook door een groot publiek zou moeten worden gelezen. Zie ook: - Luuc Kooijmans over Jan Swammerdam en Herman Boerhave In 'De bakermat van de beurs' vertelt Lodewijk Petram het fascinerende en tot dusver onbekende verhaal van het ontstaan van de moderne effectenhandel. Het enerverende karakter, de vuige spel­letjes, het verbod op short selling. Petram laat zien dat verrassend veel kenmerken van de huidige aandelenhandel al in zeventiende­eeuws Amsterdam aanwezig waren....

INFORMATIE

AUTEUR
Lodewijk Petram
DIMENSIE
8,78 MB
BESTANDSNAAM
De bakermat van de beurs.pdf

OMSCHRIJVING

In 'De bakermat van de beurs' vertelt Lodewijk Petram het fascinerende en tot dusver onbekende verhaal van het ontstaan van de moderne effectenhandel. Het enerverende karakter, de vuige spel­letjes, het verbod op short selling. Petram laat zien dat verrassend veel kenmerken van de huidige aandelenhandel al in zeventiende­eeuws Amsterdam aanwezig waren.

Wil je het boek lezen?De bakermat van de beurs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lodewijk Petram. Lezen De bakermat van de beurs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN