Rode sneeuw in december

Rode sneeuw in december - Simone van der Vlugt | Nextbestfoodprocessors.com

...toestemming voor het gebruik van cookies ... Recensie van Dayenne over Rode sneeuw in december | Hebban.nl ... . Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Titel: Rode sneeuw in december Auteur: Simone van der Vlugt. Uitgeverij: Anthos, Amsterdam, 2012-1, Bladzijde: 437 blz. (eerste druk 2012) Persoonlijke gegevens - Ik heb dit boek gekozen omdat ik wist dat Simone van der Vlugt mooie boeken kan schrijven. Bovendien vind in de Tachtigjarige Oorlog een van de leukste onderwerpen van de geschiedenis. Wat anderen van dit boek vonden 'Ondan ... bol.com | Rode Sneeuw In December, Simone van der Vlugt ... ... . Wat anderen van dit boek vonden 'Ondanks dat de stijl van Van der Vlugt niet mijn favoriet is en er weinig karakterontwikkeling is vond ik Rode Sneeuw in December een erg mooi boek omdat het heel meeslepend is.Ik leefde enorm met de personages mee en zat er helemaal in, op sommige momenten zat ik te lezen met mijn hand voor mijn mond, die uit verontwaardiging was opengevallen. Met Rode sneeuw in december duikt Simone van der Vlugt opnieuw de vaderlandse geschiedenis in. Het boek begint in 1552 wanneer de katholieke Lideweij Feelinck verliefd wordt op de protestantse arts Andries Griffioen. De vader van Lideweij is tegen de omgang tussen beide geliefden, ... Rode sneeuw in december. Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt is een meeslepende historische roman die zich afspeelt tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog. Van de auteur van onder andere Jacoba, Dochter van Holland, De lege stad en Nachtblauw. Rode sneeuw in december begint in 1552. Lideweij en Andries krijgen een nauwe band met prins Willem van Oranje. Ook in Rode sneeuw in december duikt Van der Vlugt in onze vaderlandse geschiedenis. Ditmaal volgen we Willem van Oranje en een aanta...

INFORMATIE

AUTEUR
Simone van der Vlugt
DIMENSIE
7,5 MB
BESTANDSNAAM
Rode sneeuw in december.pdf

OMSCHRIJVING

Historische roman tegen de achtergrond van de Tachtigjarige OorlogHet is 1552, de vooravond van de Tachtigjarige Oorlog. Lideweij Feelinck krijgt een relatie met de jonge arts Andries Griffioen, aanhanger van het protestantisme. Om met hem te kunnen trouwen trotseert ze de wil van haar vader, die met haar breekt en haar onterft.Het jonge stel vestigt zich in Breda, waar ze een nauwe band krijgen met prins Willem van Oranje. Maar het politieke klimaat verandert, het protestantisme wint terrein terwijl onder koning Filips de inquisitie hoogtij viert. Willem van Oranje vlucht naar Duitsland, waar hij zijn legers organiseert om in opstand te komen tegen koning Filips.Lideweij vlucht met haar gezin naar het rustige Naarden in het Noorden, waar ze zich veilig waant. Tot een verschrikkelijk lot het kleine stadje treft, met een gewelddadige en bloedige volksopstand tot gevolg.

Wil je het boek lezen?Rode sneeuw in december in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simone van der Vlugt. Lezen Rode sneeuw in december Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN