K.P.C de Bazel (1869-1923)

K.P.C de Bazel (1869-1923) - Y. Brentjens | Nextbestfoodprocessors.com

...bacht getoond. Zijn voornaamste bouwwerk in de stad is het gebouw van de Nederlandsche Handel-Maatschappij N ... De Bazel - Stadsarchief Amsterdam ... .V.* in de Vijzelstraat. Ook de inrichting van het Rembrandthuis* is van zijn hand. Karel P.C. De Bazel (1869-1923) was in zijn tijd een van de bekendste Nederlandse architecten. Eerder nog dan Hein P. Berlage gaf hij de aanzet naar het modernisme in de bouwkunst. De Bazel was overtuigd theosoof en vrijmetselaar, en al zijn architectonische ontwerpen kwamen direct uit die levensbeschouwingen voort. Beethovenlaan 29 1910 K.P.C. de Bazel i.o.v. dhr. S. de Haan Oprichten van een woonhuis Villa in Engelse l ... Att. K.P.C. De Bazel (1869-1923) - Amsterdamse school ... ... . Beethovenlaan 29 1910 K.P.C. de Bazel i.o.v. dhr. S. de Haan Oprichten van een woonhuis Villa in Engelse landhuisstijl 1912 Oprichten van een bergplaats en Architect Karel Petrus Cornelis de Bazel 1869-1923 Den Helder-Amsterdam | Hilversum 2 Hier werken we aan de online ontsluiting van de hoogtepunten uit deze collectie. Zoeken in de collectie. K.P.C. de Bazel [1869-1923] Boudoir voor de heer en mevrouw Schuurman-Gentis Afmetingen . bureau: hoogte 74 cm; breedte 110 cm; diepte 80,5 cm bureaustoel ......

INFORMATIE

AUTEUR
Y. Brentjens
DIMENSIE
9,71 MB
BESTANDSNAAM
K.P.C de Bazel (1869-1923).pdf

OMSCHRIJVING

Tijdens hun leven golden de architecten H.P. Berlage en K.P.C. de Bazel als twee ongeëvenaarde grootheden. Berlage geniet nog altijd een brede publieke belangstelling, De Bazel echter is alleen bij ingewijden bekend gebleven als de architect van landelijke villa’s in het Gooi, als de ontwerper van fraai Leerdam-glas en als de bouwmeester van het kolossale bankgebouw aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Zijn imposante rol als meubelontwerper daarentegen is grotendeels vergeten.De publicatie K.P.C. de Bazel 1869-1923. Ontwerpen voor het interieur brengt de verfijnde ameublementen voor het eerst uitvoerig onder de aandacht. De meubels werden ontworpen voor de elite van Nederland: vermogende zakenmannen, vooruitstrevende intellectuelen, bemiddelde kunstenaars en het Koninklijk Huis. Al deze notabele families koesterden grote bewondering voor het vakmanschap van De Bazel en voor de eigenzinnige wijze waarop hij een synthese zocht tussen stijlen uit oost en west. De Bazels invloedrijke cliëntèle speelt in de publicatie dan ook een niet onbelangrijke rol.

Wil je het boek lezen?K.P.C de Bazel (1869-1923) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Y. Brentjens. Lezen K.P.C de Bazel (1869-1923) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN