Sluitertijd

Sluitertijd - Erwin Mortier | Nextbestfoodprocessors.com

...j Facebook compressie ook ziet. Nou heb ik een prima 4K scherm, een Nikon D800 en een 16-35 F4 tot mijn beschikking ... Wat kan ik met de sluitertijd? Welke sluitertijd moet ik ... ... . Zo wordt een sluitertijd van 1/10 seconde met een 6-stopsfilter een sluitertijd van 8 seconde. Om de juiste sluitertijd te berekenen moet je bij het gebruik van ND-filters in stops kunnen rekenen. Hier zijn online verschillende tabelletjes voor te vinden. Een handige applicatie om je sluitertijd te berekenen met je telefoon is ND Calc of ... Daarin was de sluitertijd veel trager dan nu en geloofde men nog dat een foto de ziel kon vangen of een middel ... Wat is sluitertijd in fotografie en welke kies je ... ... ... Daarin was de sluitertijd veel trager dan nu en geloofde men nog dat een foto de ziel kon vangen of een middel was om met de doden te communiceren. noorderlicht.com Observance is at the same time an homage to the early days of photography, when the exposure times were much longer than now, and when people still believed that a photograph could capture the soul, or was a means of communicating ... Diafragma en sluitertijd bepalen samen de belichting. De belichting wordt gemeten in belichtingswaarde (EV), ook wel stops genoemd. Meerdere combinaties van sluitertijd en diafragma kunnen dezelfde belichting geven: een belichting met een sluitertijd van 1/250 sec en f / 8 is hetzelfde als met 1/500 sec en f / 5.6; of 1/125 s en f / 11. De sluitertijd wordt aangegeven in seconden, of fracties van een seconde. Een sluitertijd van 1/250s is korter dan 1/60s. In het eerste geval blijft de sluiter 1/250e deel van een seconde open staan, in het tweede geval is dat 1/60e deel van een seconde. Laten we dit eens praktisch vertalen. Sluitertijd en diafragma. In het artikel over het diafragma kon je al lezen dat het diafragma en de sluitertijd invloed op elkaar hebben. Hoewel je met de sluitertijd kunt bepalen hoeveel tijd er is voor de sensor om licht op te vangen, bepaald het diafragma hoeveel licht er door de opening kan gaan in de hoeveelheid tijd waar de sluiter op ingesteld staat. Ten tweede kun je de sluitertijd direct aflezen bij de diafragma- en ISO-instellingen die je hebt gekozen. Dat is wel zo makkelijk. Je hoeft zelf geen sluitertijd uit te rekenen en je hebt geen timer nodig. Zelfs niet als de benodigde sluitertijd langer dan 30 seconden is en je verwacht dat je in de bulbstand moet fotograferen. Bij de eerste foto is er een tijd gebruikt van 1/100 seconden.Met deze sluitertijd kun je nog goed de auto's zien. Bij de tweede foto is voor het gebruik van 1′ seconden gekozen, nu zie je dat de autolichten korte strepen worden.Bij de laatste foto is er een belichtingstijd gebruikt van 60′ seconden, nu zijn alle auto's die in deze 60 seconden voorbij zijn gekomen een lange streep ......

INFORMATIE

AUTEUR
Erwin Mortier
DIMENSIE
5,61 MB
BESTANDSNAAM
Sluitertijd.pdf

OMSCHRIJVING

'Er is niets dat blijft, behalve woorden waarmee Joris de wereld van zijn jeugd in beelden vat. Kijkend door de raampjes van een trein ziet hij zijn dorp “dat in de blauwe avond zijn daken als lammeren tegen het kerkschip samendreef. De hoge hemel daarboven, die wankel op de torenspits balanceerde.”Zo’n beschrijving is voor de eeuwigheid, zoals de meeste scènes die Mortier oproept. Vrijwel alle zinnen in Sluitertijd zijn van dezelfde schoonheid en beeldenrijkdom die we kennen uit Marcel en Mijn tweede huid. Het lukt Mortier eenvoudigweg niet om iets niet mooi of zelfs maar gewoon uit te drukken. Meer en meer beweegt zijn proza zich in de richting van poëzie waaruit iedere handeling is weggesneden en waarin het allemaal nog draait om het projecteren van beelden, het schrijven met licht.' – NRC HandelsbladMeer boeken van Erwin Mortier.

Wil je het boek lezen?Sluitertijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erwin Mortier. Lezen Sluitertijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN