Het huis aan de Sont

Het huis aan de Sont - Dolores Thijs | Nextbestfoodprocessors.com

...erhaal van Karen Blixen, door de ogen van Caroline Carlsen, die begin 1949 haar intrede nam als hoofd-huishoudster op landgoed Rungstedlund ... Boek: Het huis aan de Sont - Geschreven door Dolores Thijs ... . In het eerste hoofdstuk wordt je direct bij de lurven gegrepen door de sfeer, de karakters en het bijzondere sollicitatie gesprek tussen Caroline en Karen Blixen. In Het huis aan de Sont vertelt Dolores Thijs het verhaal van Caroline Carlsen, huishoudster van Karen Blixen. Het boek boeit mij vanaf het begin. Op een bijzondere manier wordt beschreven hoe Caroline, Fru Carlsen, haar leven op het landgoed heeft ... Het huis aan de Sont - Dolores Thijs | Anita's dagboek ... . Het boek boeit mij vanaf het begin. Op een bijzondere manier wordt beschreven hoe Caroline, Fru Carlsen, haar leven op het landgoed heeft ervaren. De grilligheid van haar werkgeefster, het contact met de andere personeelsleden en ... Het huis aan de Sont verteld het verhaal van Karen Blixen, door de ogen van Caroline Carlsen, die begin 1949 haar intrede nam als hoofd-huishoudster op landgoed Rungstedlund. In ...

INFORMATIE

AUTEUR
Dolores Thijs
DIMENSIE
5,57 MB
BESTANDSNAAM
Het huis aan de Sont.pdf

OMSCHRIJVING

Het vervolg op Out of Africa van Karen BlixenNa de dood van haar vriend Denis Finch Hatton en het debacle met de koffiefarm in Kenia verlaat Karen Blixen in 1931 haar geliefde Afrika en keert ze terug naar haar geboorteland Denemarken. Eenmaal terug op Rungstedlund, het landgoed van haar familie, probeert ze niet alleen een nieuw leven op te bouwen, maar zich ook te verzoenen met het verleden.In de beslotenheid van haar imposante landgoed creëert ze een eigen, wonderlijke wereld van excentrieke verkleedpartijen, vreemde feesten en rituelen. Ze organiseert mysterieuze bijeenkomsten waarbij de maan wordt geëerd en vindt er genoegen in haar personeel de stuipen op het lijf te jagen.In deze roman schetst Dolores Thijs een persoonlijk en ontroerend beeld van het leven van Karen Blixen. Een intrigerende vrouw, avonturier en schrijfster, maar tegelijkertijd ook eenzaam, kinderloos en verlangend naar liefde en affectie. Een vrouw die Afrika maar niet los kan laten.Dolores Thijs is journalist en schrijver. Ze debuteerde begin jaren tachtig met de roman ‘De Vrouwenval’, waarmee ze de Prijs van het Beste Literair Debuut in België won. In de periode die volgde publiceerde ze een aantal romans. Als freelance journalist schreef ze de afgelopen decennia voor vrijwel alle grote bladen. In oktober 2014 verscheen ‘Retour Berlin Ostbahnhof’, over haar jeugdjaren in de DDR. Al bij haar allereerste bezoek aan het landgoed Rungstedlund raakte Dolores Thijs gefascineerd door het leven van Karen Blixen. Tijdens een bezichtiging van het landhuis ontmoette ze de voormalige huishoudster en er ontstond een unieke vriendschap tussen hen beiden. In zeer persoonlijke gesprekken vertelde Caroline Carlsen over de dertig jaren die zij doorbracht met Karen Blixen. Dat dit verhaal nog nooit eerder is gepubliceerd maakt ‘Het huis aan de Sont’ tot een uniek document.

Wil je het boek lezen?Het huis aan de Sont in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dolores Thijs. Lezen Het huis aan de Sont Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN