Met de Romeinen door Haspengouw

Met de Romeinen door Haspengouw - Herman Clerinx | Nextbestfoodprocessors.com

...emaal in het oosten van die streek ligt de ideale plaats voor fijne auto-, wandel- en fietstochten ... Beestige boerderijen in Haspengouw - Logeren in Vlaanderen ... ... . Met de Romeinen door Haspengouw (Paperback). Haspengouw is wellicht het vruchtbaarste stukje Vlaanderen. Boomgaarden, holle wegen, weilanden, valleien... Met de Romeinen door Haspengouw : Tongeren, Herstappe, Riemst. Herman Clerinx (auteur) Inhoud; Details; Haspengouw is wellicht het vruchtbaarste stukje Vlaanderen. Boomgaarden, holle wegen, weilanden, valleien en hellingen zorgen voor een gevarieerd en groen l ... Met de Romeinen door Haspengouw : Tongeren, Herstappe ... ... . Boomgaarden, holle wegen, weilanden, valleien en hellingen zorgen voor een gevarieerd en groen landschap. Herman Clerinx Met de Romeinen door Haspengouw. Tongeren, Herstappe, Riemst. Gedrukt boek . Genre Non-Fictie Onderwerpen Landen en Volken, Haspengouw, Romeinse oudheid, Gidsen en kaarten, Vroegste geschiedenis tot Middeleeuwen, Reisgidsen Taal Nederlands Meer informatie Uitgever Davidsfonds/Leuven, Leuven Verschenen 2007 Met de Romeinen door Haspengouw : Kwartjesboom (GC161MH) was created by arid on 10/28/2007. It's a Micro size geocache, with difficulty of 1.5, terrain of 1.5. It's located in Limburg, Belgium.DE KWARTJESBOOM. Deze grote lindeboom met een kruisbeeld tegen de stam noemt men de kwartjesboom. Tweedehands exampleren van het boek 'Met de romeinen door Haspengouw / Tongeren - Herstappe - Riems' van Clerinx, H. (ISBN 9789058264701) In 57 v.Chr. veroverde de Romeinse veldheer Julius Caesar het gebied van het huidige Noord-Frankrijk, België en Zuid-Nederland, het Gallia Belgica.In Atuatuca, een vesting van de Eburonen, werd een Romeins kampement aangelegd. Ambiorix en Catuvolcus, twee koningen van de Eburonen, kwamen in 54 v.Chr. in opstand tegen de Romeinen. Met een list wisten de Eburonen de Romeinen uit Atuatuca te ... Anders dan de titel laat uitschijnen, beperkt die geschiedenis zich niet tot de Romeinse periode maar maken we onderweg kennis met een periode die ruim 2500 jaar beslaat. De wagen is misschien niet het meest aangewezen voertuig om een stukje Haspengouw te ontdekken, maar die brengt je natuurlijk wel snel van het ene naar het andere meestal korte wandeltraject. De mooiste autoroutes en motorroutes in (de buurt van) Haspengouw op RouteYou. Rondrit langs een 30-tal Haspengouwse kastelen, met startpunt aan Carpool parking (N79-E313 afrit 31 Tongeren, Latitude 50.791579, Longitude 5.529131), lunc...

INFORMATIE

AUTEUR
Herman Clerinx
DIMENSIE
7,94 MB
BESTANDSNAAM
Met de Romeinen door Haspengouw.pdf

OMSCHRIJVING

Haspengouw is wellicht het vruchtbaarste stukje Vlaanderen. Boomgaarden, holle wegen, weilanden, valleien en hellingen zorgen voor een gevarieerd en groen landschap. Helemaal in het oosten van die streek ligt de ideale plaats voor fijne auto-, wandel- en fietstochten. De omgeving van Tongeren verrast je met het mooiste wat onze natuur te bieden heeft. Tegelijkertijd stuit je er op een massa tastbare restanten uit een ver verleden: de kwartjesboom van Val-Meer, de Romeinse wallen in Tongeren, gerestaureerde mergelhoeves, een kluis in vakwerk, het standbeeld van Ambiorix, grote kapellen en kleine kastelen, geheimzinnige grotten… Allemaal vertellen ze hun eigen verhaal. Getuigenissen van Romeinen en kanunniken, sagen over middeleeuwse roofridders en even snode duivels, volksverhalen over eigenzinnige herenboeren en ware historische feiten herinneren aan een ongewoon rijke geschiedenis. Al tientallen jaren verkent HERMAN CLERINX de streek rond Tongeren. Speciaal voor het Davidsfonds stippelde hij een reisgids met prachtige routes uit. Dankzij zijn uitzonderlijke eruditie en zijn even groot gevoel voor humor dompelt hij elke toerist onder in het wonderlijke en vaak ongekende leven van grote en kleine mensen.

Wil je het boek lezen?Met de Romeinen door Haspengouw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herman Clerinx. Lezen Met de Romeinen door Haspengouw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN