Koken in oorlogstijd

Koken in oorlogstijd - Manon Henzen | Nextbestfoodprocessors.com

...ren van vlees, conserveren, wildplukken, verwerken van etensrestjes en het verbouwen van je eigen groenten, fruit en kruiden niet alleen trends zijn van de afgelopen jaren ... Belevenislezing 'Koken in oorlogstijd' | Veluws Nieuws ... . Koken in oorlogstijd: dakhaas NIJMEGEN - Het was geen feest als het om eten en drinken ging in de Tweede Wereldoorlog. De hoeveelheid en variatie aan ingrediënten liep in de loop van de oorlog sterk terug. Koken in oorlogstijd: vruchtenmelk Manon Henzen in haar kookatelier. Foto: Eet!verleden. NIJMEGEN - Het was geen feest als het om eten en drinken ging in de Tweede Wereldoorlog. De ... Koken in oorlogstijd: eikeltjeskoffie en aardappelcak ... Koken in oorlogstijd - ONH ... . Foto: Eet!verleden. NIJMEGEN - Het was geen feest als het om eten en drinken ging in de Tweede Wereldoorlog. De ... Koken in oorlogstijd: eikeltjeskoffie en aardappelcake De Tweede Wereldoorlog zorgde voor schaarste en honger, op bepaalde plekken in het land meer dan elders. Maar deze schaarste zorgde ook voor inventiviteit in de keuken. Levensmiddelen als suiker, vet, koffie en thee raken uitgeput of gaan op de bon. Koken in Oorlogstijd, namaak en modern. Goed als :gewoon" niet onderduikend burger was je waarschijnlijk niet heel slecht af, maar het was wel een omslag. Daarom kwamen er al snel boekjes met recepten en boekjes met moestuinadvies. Op die boekjes met recepten zijn de recepten in het boekje Koken in Oorlogstijd gebaseerd. Koken in oorlogstijd: bloembollen NIJMEGEN - Het was geen feest als het om eten en drinken ging in de Tweede Wereldoorlog. De hoeveelheid en variatie aan ingrediënten liep in de loop van de oorlog sterk terug. Daardoor werden mensen vindingrijk en gingen ze flexibel met voeding om. Koken in oorlogstijd is geschreven door Manon Henzen van eet!verleden. Zij organiseert onder meer workshops, proeverijen en lezingen over onze culinaire historie. Deze week herdenken we de Tweede Wereldoorlog en zonder aan deze verschrikkelijke periode iets af te willen doen, brachten de beginjaren van de oorlog op het gebied van voeding ook goede dingen. Koken in oorlogstijd: sto...

INFORMATIE

AUTEUR
Manon Henzen
DIMENSIE
4,2 MB
BESTANDSNAAM
Koken in oorlogstijd.pdf

OMSCHRIJVING

Minder vlees eten, streekproducten, een eigen moestuin, fermenteren, wildplukken en koken met restjes zijn helemaal van nu. Weinig bekend is dat dit ook precies de instructies waren die de overheid vlak voor en aan het begin van de Tweede Wereldoorlog aan de Nederlandse bevolking gaf.Die eerste oorlogsjaren waren weliswaar geen vrolijke tijd, toch blijkt uit onderzoek dat we nog nooit zo gezond gevoed zijn als toen.Dit kookboekje laat aan de hand van recepten uit 1940-1945 zien hoe veerkrachtig iedereen was. De Nederlanders gingen heel creatief met de schaarse ingrediënten en brandstof om, en zetten dagelijks een eenvoudig, gezond en smakelijk maal op tafel.Van voedselverspilling kon natuurlijk geen sprake zijn.

Wil je het boek lezen?Koken in oorlogstijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Manon Henzen. Lezen Koken in oorlogstijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN