Noordtij

Noordtij - Geert van der Kolk | Nextbestfoodprocessors.com

...lijke expeditie. Bekijk het profiel van jaap jepma op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld ... Noordtij 📖 De Leesclub van Alles ... . jaap heeft 5 functies op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van jaap en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Daan Borjeson Proces director, Project Manager and communications advisor bij Noordtij Leeuwarden, Provincie Friesland, Nederland Meer dan 500 connecties 'Noordtij' is de heroïsche beschrijving van een mislukte ontdekkingstocht met het poolschip 'Gerrit de Veer' in het voorjaar van 1882, ogenschijnlijk voortreffelijk uitgerust met een achtkoppige bemanning, een 'ijsmeester', een hondentemmer, een jager en een wetenschappelijke staf van zeven mensen. Samenvatting Noordtij is een roman over een groots en spannend avontuur aan boord van het poolschip Gerrit d ... bol.com | Noordtij (ebook), Geert van der Kolk ... ... . Samenvatting Noordtij is een roman over een groots en spannend avontuur aan boord van het poolschip Gerrit de Veer. Het schip vertrekt in het voorjaar van 1882 vanuit Newfoundland naar het hoge Noorden voor een wetenschappelijke expeditie. Noordtij is een roman over een groots en spannend avontuur aan boord van het poolschip Gerrit de Veer. Het schip vertrekt in het voorjaar van 1882 vanuit Newfoundland naar het hoge Noorden voor een wetens...

INFORMATIE

AUTEUR
Geert van der Kolk
DIMENSIE
3,99 MB
BESTANDSNAAM
Noordtij.pdf

OMSCHRIJVING

Noordtij is een roman over een groots en spannend avontuur aan boord van het poolschip Gerrit de Veer. Het schip vertrekt in het voorjaar van 1882 vanuit Newfoundland naar het hoge Noorden voor een wetenschappelijke expeditie. De Nederlandse wetenschappers zijn goed voorbereid en worden vergezeld door lokale zeelui, onder wie een ijsloods en drie eskimo's met hondensleden. De reis gaat naar Ellesmere, een onbewoond, vrijwel onbekend en met bergkammen en gletsjers overdekt gebied tussen Groenland en de noordpool. De bemanning biedt het hoofd aan stormen op zee, ijsbergen, beren en verblindende sneeuwjacht.Als de Gerrit de Veer dreigt vast te vriezen in het pakijs ontstaan er conflicten tussen de leden van de expeditie en de zeelui, en ze beseffen dat het grootste gevaar niet schuilt in de natuur, maar in hun eigen menselijke tekortkomingen. Als de poolnacht invalt leiden wantrouwen, demoralisatie en tragische fouten tot een schokkende ontknoping.

Wil je het boek lezen?Noordtij in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Geert van der Kolk. Lezen Noordtij Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN