Bogoriana

Bogoriana - Annie Foore | Nextbestfoodprocessors.com

...t boek door critici toen en nu geprezen wordt ... Bogoriana. Roman uit Indie: Amazon.es: Foore, Annie, Loo ... ... . Zo'n boek gun je iedereen, vooral gezien de aandacht die de auteur schenkt aan de vrouwelijke plicht om mooi te zijn, en de pijn die dat kan veroorzaken. Foore - Bogoriana, 113-114 [Bogor - spoorweg] 't Is op den morgen van den achttienden Februari aan het station te Buitenzorg ongewoon vol en druk. Tevens ongewoon deftig, zooals blijkt uit het gelegenheidsgezicht der spoorbeambten met hun nieuwste petten op en hun mooiste jassen aan. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Ann ... Bogoriana. Roman uit Indie ... . Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Annie Foore - BOGORIANA, 1e druk Bogoriana. Roman uit Indie: Uitgever: Utrecht Bruna z.j. (1908) 3de druk 310 p. Bijzonderheden: octavo gedecoreerd linnen. Zeer goed. Met portret. Boeiende roman die zich afspeelt in Bogor. Toegevoegd: 'Kabaia's be...

INFORMATIE

AUTEUR
Annie Foore
DIMENSIE
9,27 MB
BESTANDSNAAM
Bogoriana.pdf

OMSCHRIJVING

Het panoramische Bogoriana beleefde twee drukken, terwijl het boek door critici toen en nu geprezen wordt. Zo'n boek gun je iedereen, vooral gezien de aandacht die de auteur schenkt aan de vrouwelijke plicht om mooi te zijn, en de pijn die dat kan veroorzaken. Zo is er een vrouw die te mager is voor haar baljapon, door manlief uitgekozen, die een lang diner moet uitzitten. Er is een andere vrouw die zich omwille van de carrière van haar echtgenoot deftig moet kleden, en zichzelf daarin een ander voelt, een ander die ze niet kent. Veel uit de discussies over het vrouwelijk lichaam die tegenwoordig gevoerd worden, raken aan de pijn van deze vrouwen in Bogoriana, van twee eeuwen geleden. Zolang praten we er al over, nu openlijk, toen verhuld.AuteurAnnie Foore (1847-1890) schreef geestige en tegelijk messcherpe observaties van de Europese maatschappij in Indië. Ze toont zich in haar romans de chroniqeuze van het dagelijks leven, warin onvermijdelijk de grotere maatschappij zich weerspiegelde.Indische damesromans Veel herinneringen aan Nederlands-Indië liggen in de literatuur opgeslagen. En, wat heren vaak niet weten, of niet willen weten, beseffen vrouwen maar al te goed. De werkelijke verhalen over het Indische leven, die kennen zij. Het huwelijk, overspel, de koloniale machtsverhoudingen en zelfs de politiek, geen onderwerp werd geschuwd. Veel van deze thema's zijn verwerkt in romans, in Indische damesromans, geschreven voor en door vrouwen. De romans waren in hun tijd razend populair. Tot op de dag van vandaag intrigeren ze, maar ze zijn heel moeilijk te vinden. Met de heruitgave in een modern jasje van tien van de meest opmerkelijke, komt daar nu verandering in. Publiciste Vilan van de Loo is sinds jaar en dag in de ban van Indische damesromans. Zij heeft er tien geselecteerd en van een heldere inleiding voorzien. Najaar 2009 verschijnen de eerste drie romans, rechtstreeks uit de schatkamer van Indië.

Wil je het boek lezen?Bogoriana in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annie Foore. Lezen Bogoriana Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN