De Trein Naar Pavlovsk En Oostvoorne

De Trein Naar Pavlovsk En Oostvoorne - Toon Tellegen | Nextbestfoodprocessors.com

...zijn moeder alleen gekend als oude man met een witte baard ... De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne [e-Book] - Toon ... ... . Deze Egbert Engberts, groothandelaar, was Rusland na de Revolutie in 1918 ontvlucht en zat barstensvol verhalen: weemoedige maar vaak ook grappige en bizarre herinneringen aan zijn oude leven. Lees „De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne" door Toon Tellegen verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Nog niet zo lang geleden liet Toon Tellegen zich in een interview ontvallen: Mijn grootvader, die in Rusland is geboren,... De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (Hardcover). Toon ... bol.com | Trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (ebook), Toon ... ... ... De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (Hardcover). Toon Tellegen bracht alle verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde, of had kunnen... De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne is een bundel verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde, verteld vanuit de jonge Tellegen. Van Binsbergen koos een aantal en componeerde er muziek bij voor een uitgelezen ensemble van vier blazers, strijktrio, piano, gitaar, bas en drums. De Trein naar Pavlovsk (en Oostvoorne) Theater aan het Spui met Thomas, Sacha en Jos Te zien op: Parade Den Haag 04 t/m 09 juli, Parade Amsterdam 08 t/m 17 augustus 2014 Het boek De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne, geschreven door Toon Tellegen, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne. Toon Tellegen ISBN: 9789041713056 Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Querido, Amsterdam Bindwijze: hardcover Rainbow nr: 1299 Prijs: € 12,50 Verschenen: dec...

INFORMATIE

AUTEUR
Toon Tellegen
DIMENSIE
5,11 MB
BESTANDSNAAM
De Trein Naar Pavlovsk En Oostvoorne.pdf

OMSCHRIJVING

Nog niet zo lang geleden liet Toon Tellegen zich in een interview ontvallen: Mijn grootvader, die in Rusland is geboren, was oud toen ik hem kende. Hij werd geboren in 1875 en ik in 1941. Hij had een grote witte baard, die naar twee kanten uitstak. Mijn moeder zei dat het een Russische baard was. Pas na zijn dood ben ik erachter gekomen dat hij zijn leven veel heeft geschreven, herinneringen aan het oude Rusland van voor de revolutie; die herinneringen zijn prachtig, maar nooit in een boek verschenen.Toon Tellegen heeft de verhalen die zijn 'Russische' grootvader hem vroeger vertelde of had kunnen vertellen na al die jaren eindelijk opgeschreven. Het zijn verhalen over familieleden die voor de Russische revolutie in Sint-Petersburg woonden; over de eigenaardige gebruken, over de levenswijze die ze na hun vlucht terug naar het moederland Nederland in gedachten hadden meegenomen. Het zijn tot weemoede stemmende verhalen, soms grappig, soms laconiek of bizar, vaak somber, wanneer de grootvader niet naar de bodem van zijn herinneringen wil afdalen. Alsof iets hem tegenhoudt.Toon Tellegen laat ons iets proeven van de intimiteit die het vertellen eigen is, van de bijzondere ontmoetingen tussen een grootvader en zijn kleinkind. Onvergetelijke ontmoetingen, onvergetelijke intimiteit.

Wil je het boek lezen?De Trein Naar Pavlovsk En Oostvoorne in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toon Tellegen. Lezen De Trein Naar Pavlovsk En Oostvoorne Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN