De wijsheidparadox

De wijsheidparadox - Elkhonon Goldberg | Nextbestfoodprocessors.com

... per ordini a partire da 29€ spediti da Amazon ... Paradox - Wat in je jeugd gebeurd is, is dikwijls het ... ... . De wijsheidparadox van elkhonon goldberg uit 2010. Hoe verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden. Kijkt u ook eens bij mijn. Gelezen Ophalen of Verzenden. € 6,00 19 mei. '20. Nieuwkoop 19 mei. '20. Henk Nieuwkoop. Dit kan niet waar zijn van Joris Luyendijk. De heimweefabriek : geheugen, tijd & ouderdom (2008) Douwe Draaisma. Vergeetboek (2010) Douwe Draaisma. Waarom het leven sneller gaat als je ouder wor ... bol.com | De Wijsheidparadox, P. Goldberg | 9789028422155 ... ... . Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt : de geheimen van het geheugen (2001) Marten Toonder. Autobiografie : 1992-1998 (2010) Elkhonon Goldberg. De wijsheidparadox : hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden (2005/2007) Noté /5: Achetez De wijsheidparadox: hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden de Goldberg, E., Stoltenkamp, M.: ISBN: 9789028422155 sur amazon.fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour Tweedehands exampleren van het boek 'De wijsheidparadox' van Goldberg, E. (ISBN 9789028422155) Goldberg, Elkhonon - De wijsheidparadox. Goldberg, Elkhonon - Het sturende brein. Marcolongo, Andrea - De heldenmaat. Schilling, Govert - Flash! Thiel, Els van - Over gewicht en gezondheid. Valerio, Chiara - Een menselijke geschiedenis van de wiskunde De Wijsheidparadox P. Goldberg. Paperback € 19.90. Boeken tips. Bekijk de boeken tips voor meer inspiratie. Leuk voor jezelf of als cadeau, hier vind je alle boeken tips. De biografie van Memphis Depay. Memphis Depay is misschien wel een van de meest besproken voetballers van deze generatie. De wijsheidparadox 9789028422155. Modern hersenonderzoek wijst uit dat de uitdrukking 'het verstand groeit met de jaren' geen flauwekul is maar werkelijk waar. Veel leidinggevenden, ... Mits je gespaard blijft voor Alzheimer, kun je na je vijftigste juist wijzer worden. Althans, afgaande op De wijsheidparadox - Hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden van neuropsycholoog Elkhonon Goldberg, vertaald door Marjolijn Stoltenkamp. Wereldbibliotheek; euro 22,50 Goldberg, E. - De wijsheidparadox / hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden Auteur: Goldberg, E. Titel: De wijsheidparadox / hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden Uitgever: Wereldbibliotheek, 2007 Uitgever: ... Klik hier voor meer informatie € Leef in het Nu, gebaseerd op ervaring en met de kennis van eindigheid. Verder geeft ouderdom ook meer ervaring en daardoor beter kunnen omgaan met complexe problemen en beter inzicht. Opinie: Boek lijkt heel veel op de wijsheidparadox ( E. Goldberg) maar dan veel minder technisch. De wijsheidparadox. Hoe het verstand groeit terwijl de hersenen ouder worden. Amsterdam: Wereldbibliotheek. 352 pagina's, EURO 22,50. ISBN 978 90 284 2215 5. Vertaling van The Wisdom Paradox (2005). New York: Gotham....

INFORMATIE

AUTEUR
Elkhonon Goldberg
DIMENSIE
4,22 MB
BESTANDSNAAM
De wijsheidparadox.pdf

OMSCHRIJVING

Modern hersenonderzoek wijst uit dat de uitdrukking 'het verstand groeit met de jaren' geen flauwekul is maar werkelijk waar. Veel leidinggevenden, kunstenaars en staatslieden beleven dan ook op hoge leeftijd de succesvolste periode van hun carrière. In De wijsheidparadox toont neuropsycholoog Elkhonon Goldberg aan dat het brein met het klimmen der jaren op tal van gebieden aan kracht wint en het lerend vermogen na het vijftigste levensjaar eerder toe- dan afneemt. Goldberg laat ook zien hoe het in onze hersenen toegaat, en hoe wij onze hersenen kunnen trainen en stimuleren om tot op hoge leeftijd inzicht en kennis te blijven verwerven.'Een krachtig en overtuigend pleidooi tegen de zienswijze dat veroudering gelijkstaat met verval. Op goede gronden betoogt de auteur dat het ouder wordende brein de mogelijkheden heeft voor een nieuwe fase van intellectuele bloei.' Dr. P. Eikelenboom, hoogleraar neuropsychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam'Een boek vol wijze beschouwingen over de voordelen die het rijpe menselijke brein met zich meebrengt. Dit is een waardevolle bijdrage aan de literatuur over het ouder worden.'Antonio Damasio, hoogleraar neuroscience aan de University of Southern CaliforniaLang dachten wetenschappers dat de gezondheid van het brein en daarmee de mentale functies bij het ouder worden alleen maar afnemen. Recent onderzoek heeft aan het licht gebracht dat de hersenen ons op hogere leeftijd juist beter in staat stellen om complexe problemen en vraagstukken te begrijpen en op te lossen. Elkhonon Goldberg laat zien hoe het komt dat het brein op sommige gebieden weliswaar achteruitgaat, maar op andere juist vooruit. Dat noemt Goldberg de paradox van de wijsheid.Goldberg duikt daartoe in de machinerie van het brein en onderscheidt twee soorten geheugen: het specifieke geheugen (het zich herinneren van een gebeurtenis of feit) en het generieke geheugen (het herkennen van bredere patronen). Als het brein ouder wordt, nemen de mogelijkheden van het specifieke geheugen af, maar die van het generieke geheugen toe. Dat laatste leidt tot 'wijsheid': het vermogen om snel en efficiënt beslissingen te nemen door gebruik te maken van de cumulatie van kennis en ervaring, die opgeslagen ligt in het generieke geheugen.

Wil je het boek lezen?De wijsheidparadox in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elkhonon Goldberg. Lezen De wijsheidparadox Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN