Oeroeg

Oeroeg - Hella S. Haasse | Nextbestfoodprocessors.com

...kgeschenk verscheen en inmiddels in elf talen is vertaald ... Oeroeg (1993) - IMDb ... . Het is het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Indonesische jongen en het zoontje van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. 'Oeroeg and the Dutch-East Indian Trauma' In: The Low Countries. Jaargang 2: 1994-1995: Kees Snoek 'Senapan 'Dat geheim van geest en bloed' Hella S. Haasse en Oeroeg' In: Indische Letteren. Jaargang 14: 1999: Pamela Pattynama '26 februari 1948. ... oeroeg | Trouw ... . Jaargang 14: 1999: Pamela Pattynama '26 februari 1948. Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door Trouw. Oeroeg [boek] - Oeroeg is een roman van de Nederlandse schrijfster Hella S. Haasse. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1948 en was het debuut van Haasse. Oeroeg speelt in Nederlands-Indië. Het boek gaat over een Hollandse jongen (de naam van de hoofdpersoon wordt in het boek niet vermeld), zoon van de administrateur van een ... AMSTERDAM - Oeroeg, het ro-mandebuut van Hella S. Haasse uit 1948, is het middelpunt van Nederland Leest 2009. De vierde editie van deze nationale ... Je volgt Oeroeg en zijn vriend van nabij, je ziet welke hobbels tussen twee culturen ze moeten overwinnen en hoe de vriendschap zich ontwikkelt als de jongens ouder worden. Om over na te denken. Dit boek zet je aan het denken over zowel het heden als het verleden. Oeroeg heeft gekozen: voor zijn eigen volk en tegen de Nederlanders, dus ook tegen zijn vriend. Geschokt vraagt die zich af of hij voorgoed een vreemde zal zijn in het land van zijn geboorte. Hella S. Haasses beroemde prozadebuut Oeroeg verscheen in 1948 als Boekenweekgeschenk, werd meer dan vijftig keer herdrukt en is in elf talen vertaald....

INFORMATIE

AUTEUR
Hella S. Haasse
DIMENSIE
3,4 MB
BESTANDSNAAM
Oeroeg.pdf

OMSCHRIJVING

In Oeroeg vertelt Hella S. Haasse het aangrijpende verhaal van een vriendschap tussen een Nederlandse planterszoon en een zoon van een Indische ondergeschikte: Oeroeg. Geleidelijk aan groeien de twee jongens uit elkaar. Wanneer de Nederlandse jongen, de ik-figuur, na een studie in Delft terugkeert in het Indië dat nog net geen Indonesië is geworden, staan de twee zwaar bewapend tegenover elkaar. Oeroeg vertelt zijn jeugdvriend dat die niets meer in het land te zoeken heeft. De ik-figuur blijft met lege handen achter: 'Ik kende hem [alsJ een spiegelende oppervlakte. De diepte peilde ik nooit. Is het te laat?'Oeroeg is verfilmd door regisseur Hans Hylkema.

Wil je het boek lezen?Oeroeg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hella S. Haasse. Lezen Oeroeg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN