Het meisje met de negen vingers

Het meisje met de negen vingers - Laia Fabregas | Nextbestfoodprocessors.com

...Laura en Moira. Zij groeien op in de jaren zeventig: de nadagen van de dictatuur van generaal Franco en de overgang naar democratie - een verwarrende periode die diepe sporen heeft nagelaten ... Het meisje met de negen vingers - Laia Fàbregas ... . Het meisje met de negen vingers_BW.indd 14 03-07-17 11:45. 15 wetendheid en verdriet zien. Vaak probeerde ik me voor te stellen hoe het zou zijn om al die mensen vanaf de overkant van de straat te zien. Al die pikzwarte silhouetten tegen de achtergrond van een spierwitte gevel. Het meisje met de negen vingers. Het meisje met de negen vingers vertelt het verhaal van de twee Catalaanse zussen Laura en Moira. Zij groeien op in de jaren zeventig: de nadagen van de di ... Het meisje met de negen vingers van Laia Fàbregas | Boek ... ... . Het meisje met de negen vingers. Het meisje met de negen vingers vertelt het verhaal van de twee Catalaanse zussen Laura en Moira. Zij groeien op in de jaren zeventig: de nadagen van de dictatuur van generaal Franco en de overgang naar democratie - een verwarrende periode die diepe sporen heeft nagelaten. Hun ouders doen er alles aan om de meisjes in 'totale eerlijkheid en vrijheid' op te voeden. Het meisje met de negen vingers door Laia Fabregas Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Laia Fàbregas Het meisje met de negen vingers Anthos, 2007 ISBN 97890 41410856, 172 p. Laia Fàbregas is Spaanse van geboorte maar schreef haar debuutroman, Het meisje met de negen vingers, rechtstreeks in het Nederlands.Dat is op zich al een knappe prestatie, maar bovendien vertelt ze een bijzonder verhaal. Het verhaal loopt, ondanks de korte hoofdstukken waarin de verschillende fasen in het leven van Laura (het meisje met de negen vingers) en haar fantasie zich in hoog tempo afwisselen. Een boek dat zijn logica mist, en waarbij ik me afvraag wat de toevoegenede waarde is van de tal van hoofdstukken die terug komen met "Ik ben Laura, en ik heb 8 (7,6,5,4,3,2,1) vingers. Het lukte me helaas niet helemaal om in het verhaal te raken en dat kwam door 2 redenen. Ten eerste had ik weinig voeling met de achtergrond van het hoofdpersonage. Laura is een dertiger met negen vingers en heeft daar altijd soort van mee gezeten, wat ik vrij apart vind. Het meisje met de negen vingers vertelt het verhaal van de twee Catalaanse zussen Laura en Moira. Zij groeien op in de jaren zeventig: de nadagen van de dictatuur van generaal Franco en de overgang naar democratie - een verwarrende periode die diepe sporen heeft nagelaten. Het meisje met de negen vingers bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en rom...

INFORMATIE

AUTEUR
Laia Fabregas
DIMENSIE
5,14 MB
BESTANDSNAAM
Het meisje met de negen vingers.pdf

OMSCHRIJVING

De Catalaanse zussen Laura en Moira groeien op in de jaren zeventig, in de nadagen van dedictatuur van generaal Franco. Hun ouders doen er alles aan om de meisjes in 'totale eerlijkheiden vrijheid' op te voeden. Zo besluiten ze om hun dochters zonder foto's groot te brengen. Inplaats daarvan leren ze hen om zogenaamde 'gedachtefoto's' te maken: levendige beelden diein de geest worden vastgelegd. Maar als Laura vierendertig jaar wordt, begint haar hoofd vol teraken. Daarom begint ze aan een dagboek met terugwerkende kracht.

Wil je het boek lezen?Het meisje met de negen vingers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Laia Fabregas. Lezen Het meisje met de negen vingers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN