Schrijven voor juristen

Schrijven voor juristen - Onbekend | Nextbestfoodprocessors.com

...che adviesbrief en adviesnota, de juridische klachtenbrief en de sommatie ... 2019 nj Juridisch schrijven - Alle cursuspagina's ... ... . Schrijven voor Juristen direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Samenvatting Schrijven voor juristen (Juridische Vaardigheden) en andere samenvattingen voor Juridische Vaardigheden, People and Business Management. Een heldere samenvatting van de hoofdstukken 1 tot en met 7 van het boek Schrijven voor juristen (ISBN: 9789001814816). Dit is tevens de leer- en tent... 9789001885588 Schrijven voor Juristen ... Studystore | Schrijven voor juristen, Dijk , A.J. van ... ... . Dit is tevens de leer- en tent... 9789001885588 Schrijven voor Juristen koop je vanaf 16.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig, geen énkel risico. Altijd korting op je studieboeken Helder schrijven kun je leren. Overtuigend communiceren Communicatie is overal: bijvoorbeeld tussen overheid en burgers, juristen en hun cliënten, vakbonden en hun leden en tussen werknemers en hun leidinggevenden, of tussen collega's. Bovendien vrezen veel juristen dat aan de juridische betekenis afbreuk wordt gedaan door te simpel taalgebruik. Leerdoel Tijdens de training Helder en overtuigend beschikkingen schrijven voor juristen krijgt u handvatten aangereikt om de begrijpelijkheid van uw beschikkingen te vergroten. Tegenwoordig streven juristen ernaar om teksten te schrijven die goed te begrijpen zijn voor de gemiddelde lezer. Enkele rechtbanken hebben zelfs het voornemen geuit om hun uitspraken zo begrijpelijk op te stellen dat ze leesbaar zijn voor kinderen van 12 jaar en ouder. De Training Helder schrijven richt zich op de schrijfvaardigheid van advocaat-stagiaires en andere (beginnende) juristen die hun schrijfvaardigheid willen verbeteren. Deze cursus maakt deel uit van ons VSO-programma en is ontwikkeld voor de advocaat-stagiaire, maar ook andere (beginnend) professionals zijn welkom. 9789001885595 9001885594 Schrijven voor juristen .. ... Reviews Er zijn nog geen reviews voor 'Schrijven voor juristen'....

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
12,71 MB
BESTANDSNAAM
Schrijven voor juristen.pdf

OMSCHRIJVING

In het juridische werkveld is grote behoefte aan competente juridische schrijvers. In het hoger beroepsonderwijs wordt uitgezien naar een praktisch leer- en oefenboek over juridisch schijven. Schrijven voor juristen komt tegemoet aan beide behoeftes. In dit boek wordt helder en overzichtelijk ingegaan op belangrijke juridische schrijfproducten als de pleitnota, de dagvaarding, de beschikking, de juridische informatieve brief, de juridische adviesbrief en adviesnota, de juridische klachtenbrief en de sommatie. Ook wordt aandacht besteed aan lees- en schrijfstrategieën die toegepast kunnen worden bij juridische stukken. Kenmerken van juridische boodschappen en van de juridische vaktaal worden eveneens behandeld. Er worden vele praktische schrijftips gegeven, onder andere over het schrijven voor een lekenpubliek. Verder is er aandacht voor tactieken om de betekenis van moeilijke woorden te achterhalen, schriftelijke communicatie in juridische casussen en de historische oorsprong van de Nederlandse rechtstaal. Schrijven voor juristen is bruikbaar vanaf het eerste leerjaar en kan tijdens de gehele opleiding voor de student dienen als leer- en instructieboek bij juridische schrijfopdrachten en als naslagwerk. Doel van het boek is de juridische schrijfvaardigheid van studenten te optimaliseren. Het boek is geschreven door drie docenten van het Instituut voor Rechtenstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

Wil je het boek lezen?Schrijven voor juristen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Schrijven voor juristen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN