Het boek Genesis

Het boek Genesis - Huub Oosterhuis | Nextbestfoodprocessors.com

...enden jaren. Hoofdpunten uit het boek Genesis — II VANAF de schepping van de eerste man, Adam, tot de dood van Jakobs zoon Jozef behandelt Genesis 2369 jaar menselijke geschiedenis ... Genesis | Jesus Insite... ... . De eerste tien hoofdstukken en vers één tot en met negen van hoofdstuk elf , van het scheppingsverslag tot de toren van Babel, werden in de vorige uitgave van dit tijdschrift besproken. 1 Daarom sprak Isaak met Jakob, zegende hem en zei: 'Trouw niet met een Kanaänitisch meisje. 2 Ga liever naar Paddan-Aram, naar het huis van je grootvader Betuël, en trouw met een van je nichten, de dochters van je oom Laban. 3 De Almachtige God zegene je en geve je vele ... bol.com | Genesis, S. Salgado | 9783836538725 | Boeken ... . 2 Ga liever naar Paddan-Aram, naar het huis van je grootvader Betuël, en trouw met een van je nichten, de dochters van je oom Laban. 3 De Almachtige God zegene je en geve je vele kinderen, die uitgroeien tot vele volken. 4 Hij geve jou en je nakomelingen de zegeningen die Hij Abraham heeft beloofd. Het boek Genesis (Paperback). Ruim vier jaar werkte Robert Crumb, oervader van de graphic novel en voor velen de grootste levende striptekenaar, aan... Inhoud Genesis voor studie: inhoud per hoofdstuk en vers. Scheppingsdagen van de aarde, Noach en de ark, Abraham en Sara, Isaäk, Jakob, Jozef, Farao. Oude Testament (Bijbel in Statenvertaling), Het eerste boek van Mozes genaamd Genesis ; hoofdstuk 1. Het scheppingsverhaal. Genesis, Grieks voor 'ontstaan' of 'wording', is het eerste boek van de bijbel en ook het eerste van de vijf boeken die samen de joodse thora vormen. Die vijf boeken worden ook wel aangeduid als Pentateuch. Volgens de joodse overlevering is Genesis net als de gehele thora opgetekend door Mozes. Hoofdpunten uit het boek Genesis — II VANAF de schepping van de eerste man, Adam, tot de dood van Jakobs zoon Jozef behandelt Genesis 2369 jaar menselijke geschiedenis. De eerste tien hoofdstukken en vers één tot en met negen van hoofdstuk elf , van het scheppingsverslag tot de toren van Babel, werden in de vorige uitgave van dit tijdschrift besproken. Het boek Genesis vertelt ons over de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Huub Oosterhuis
DIMENSIE
8,36 MB
BESTANDSNAAM
Het boek Genesis.pdf

OMSCHRIJVING

In den beginne (Genesis) is een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Het verhaalt de schepping van aarde en mensheid. Deze eigentijdse vertaling van Huub Oosterhuis en Alex van Heusden volgt zo adequaat mogelijk de Hebreeuwse grond-tekst. Het resultaat is een uiterst leesbare tekst.In den beginne is het eerste deel van de reeks ' De vijf boeken van Mozes', de Thora - de eerste afdeling van de joodse Schrift.Huub Oosterhuis (1933) is dichter en theoloog, Alex van Heusden (1956) is Bijbelwetenschapper. Beiden werken voor Stichting Leerhuis & Liturgie in Amsterdam.

Wil je het boek lezen?Het boek Genesis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Huub Oosterhuis. Lezen Het boek Genesis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN