Het Gouden Ei

Het Gouden Ei - Tim Krabbé | Nextbestfoodprocessors.com

... Krabbé.Het boek werd in 1984 uitgegeven, en is een favoriet op de leeslijsten van middelbare scholieren ... Het gouden ei * * | De Volkskrant ... . Onderzoek naar leeslijsten laat zelfs zien dat de roman het meest gelezen boek in de bovenbouw havo/vwo is. Het is ook verschenen als Bulkboek en als Grote Lijster Het benzinestation, het meertje in Italië, het huisje van Raymond, de flat van Rex en de kist zijn beleefde ruimten, maar het gouden ei is een symbolische ruimte uit de droom van Saskia en Rex die de angst weergeeft voor het opgesloten zitten in kleine ruimten (claustrofobie). Maar het belangrijkste thema, claustrofobie, heb ik gekozen omdat Saskia, en later Rex, allebei een dro ... Atelier Het Gouden EI | Het Gouden Ei ... . Maar het belangrijkste thema, claustrofobie, heb ik gekozen omdat Saskia, en later Rex, allebei een droom krijgen over een gouden ei, waarin ze voor eeuwig opgesloten zitten, tenzij het ei tegen en ander ei aanbotst. Het Gouden Ei Het boek Het Gouden Ei is geschreven door Tim Krabbé en gaat over Rex en Saskia. Rex en Saskia zijn verliefd op elkaar en besluiten om samen op vakantie te gaan naar Frankrijk. Onderweg stoppen ze bij een tankstation om te tanken, Saskia gaat betalen, maar komt naar een tijdje nog n...

INFORMATIE

AUTEUR
Tim Krabbé
DIMENSIE
3,12 MB
BESTANDSNAAM
Het Gouden Ei.pdf

OMSCHRIJVING

Rex stond weer op en liep naar de auto. Hij pakte het polaroidtoestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zo meteen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: total-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chaufferen.De foto aan een punt houdend keek hij hoe het total-station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.Het Gouden Ei (1984), de klassieker van Tim Krabbé, werd tweemaal verfilmd: in Nederland als Spoorloos (1988) en in de Verenigde Staten als The Vanishing (1993). Het boek werd wereldwijs vertaald en er werden meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht.

Wil je het boek lezen?Het Gouden Ei in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tim Krabbé. Lezen Het Gouden Ei Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN