Verzamelaars in Sint-Petersburg

Verzamelaars in Sint-Petersburg - Sergey Androsov | Nextbestfoodprocessors.com

...Boucher, Rousseau, Bugiardini, Murillo, Robert, Greuze en de Keyser, die zich nu alle in de Hermitage te St ... Hermitage Sint-Petersburg, een wereldberoemd museum ... ... . Petersburg bevinden. Bestel het boek: Verzamelaars in Sint-Petersburg voor slechts € 5.0000 Categorie: Kunst Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Verzamelaars in Sint-Petersburg op Ramsj.nl Nu Verzamelaars in Sint-Petersburg Kopen in Fotografie en Design Boeken regio Roermond: Spiksplinternieuw! Ongelezen exemplaar. Stevige, harde kaft. Uitgeverij Waanders, oktob Get this from a library! Verzamelaars in Sint-Petersburg. ... Adellijke verzamelaars in Hermitage Amsterdam | Trouw ... . Stevige, harde kaft. Uitgeverij Waanders, oktob Get this from a library! Verzamelaars in Sint-Petersburg. [Sergej Androsov; Heleen van Ketwich Verschuur; Vincent Boele; Arnoud Bijl; et al] -- Cultuurhistorische inleidingen en beschrijvingen van West-Europese schilderijen bijeengebracht door Petersburgse verzamelaars in de 18e en 19e eeuw. Verzamelaars in Sint-Petersburg Museum De Hermitage in St. Petersburg dankt een groot deel van haar bezit aan de verzamelwoede van tsaren en particulieren. In deze mooie catalogus worden v...

INFORMATIE

AUTEUR
Sergey Androsov
DIMENSIE
6,80 MB
BESTANDSNAAM
Verzamelaars in Sint-Petersburg.pdf

OMSCHRIJVING

In 1703 stichtte Peter de Grote zijn nieuwe hoofdstad en verplichtte alle Russische rijken om hun residentie in de stad te bouwen. De vele prestigieuze stadspaleizen die hier ontstonden, raakten in de loop van de achttiende eeuw – met name in de tijd van Catharina de Grote – gevuld met omvangrijke collecties West-Europese kunst. Vol trots stelden de privé-bezitters hun schilderijen en meer tentoon aan iedereen die het wilde zien. Studenten van de Academie voor Schone Kunsten kwamen langs om de oude meesters te bekijken en te kopiëren, anderen kwamen om de collectie van hun ‘concurrent’ te bewonderen.De verzamelaars in Sint Petersburg brengt de verzamelwoede van vier van deze vooraanstaande collectioneurs in beeld aan de hand van werken van bekende meesters als Delacroix, Boucher, Rousseau, Bugiardini, Murillo, Robert, Greuze en de Keyser, die zich nu alle in de Hermitage te St. Petersburg bevinden.

Wil je het boek lezen?Verzamelaars in Sint-Petersburg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sergey Androsov. Lezen Verzamelaars in Sint-Petersburg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN