Theo van Wijngaarden

Theo van Wijngaarden - Ad van Gaalen | Nextbestfoodprocessors.com

...4BC. Papendrecht, Zuid-Holland. KvK-nr. 23047538 ☎ Tel ... Theo van Wijngaarden ... .nr 078-6154795 ⌚Openingstijden! Theo van Wijngaarden schilderde op impressionistische wijze boerentaferelen en bloemstillevens. Maakte ook naam als kunstkenner en restaurateur. Dubieus en kleurrijk figuur mede dankzij de handel en wandel met de illustere handelaar Leo Nardus en meestervervalser Han van Meegeren. Conditie: Doek is in goede staat. Lijst heeft een kleine ... Er zijn 1075 overlijdensber ... Theo van Wijngaarden Profiles | Facebook ... . Lijst heeft een kleine ... Er zijn 1075 overlijdensberichten geplaatst in de week- en dagbladen van Nederland.. Doortje Pilmeyer-Dekkers. Geboren in Helmond: op 29-06-1929 Overleden in Veldhoven: op 18-05-2020 Advertentie verscheen in de volgende kranten: Eindhovens Dagblad Fraai impressionistisch werk van de veel besproken Nederlandse kunstschilder Theo van Wijgaarden (1874-1952), lopende vrouw met emmer in polderlandschap. Olieverf op doek. In fraaie antieke lijst.Theo van Wijngaarden schilderde op impressionistische wijze... Actueel adres, telefoonnummer en openingstijden voor Schilders-Afwerkingsbedrijf Theo van Wijngaarden in Papendrecht vindt u in dé lokale bedrijvengids - Detelefoongids.nl » Wijngaarden heeft een oppervlakte van ongeveer 638 hectare. Wijngaarden is het laagst gelegen dorp in de Aalblasserwaard. Bij de watersnoodramp in 1953 kwam Wijngaarden dan ook volledig onder water te staan. Over de bedrijven uit de rubriek theo hoogendijk van Wijngaarden kunt u meer informatie vinden op Telefoonboek.nl. theo van wijngaarden, werk. werk. Theo van Wijngaarden. schilder en vervalser. Auteur(s) Ad van Gaalen. NUR code(s) 641 Biografieen van kunstenaars Imprint(s) Seapress Uitgever(s) Uitgeverij Lakerveld B.V. Taal Nederlands Vers. datum 09/07/2013 NSTC 9789073930346. dit werk ... Theo van Wijngaarden (1874-1952) Figuratieve compositie - olieverf op paneel - gesigneerd Niet gedateerd Beeldformaat: 30 x 20 cm Afm totaal: 43 x 33 cm Met originele lijst, de lijst heeft wat beschadigingen Het werk verkeerd gezien de leeftijd in goede staat, gebruikelijke slijtage. Als restaurateur specialiseerde hij Janneke (Jip, Yanneke) Wijngaarden (Amsterdam, 5 juli 1964) is een Nederlands actrice en kunstschilder.. Biografie. Wijngaarden groeide op in Ermelo.Haar vader, de chirurg Jan Wijngaarden (overleden in 1999) adviseerde haar in 1984 auditie te doen voor de toneelbewerking van Het dagboek van Anne Frank, geregisseerd door Jeroen Krabbé.Ze kreeg de rol en Anne Frank was haar grote doorbraak....

INFORMATIE

AUTEUR
Ad van Gaalen
DIMENSIE
4,52 MB
BESTANDSNAAM
Theo van Wijngaarden.pdf

OMSCHRIJVING

Theo van Wijngaarden, kunstschilder, restaurator en vervalser. Van Wijngaarden had de laatste jaren van zijn loopbaan een atelier in Voorburg. Als goed maar onopvallend schilder en restaurator, trekt hij in 1922 alle aandacht van de Nederlandse kunstwereld als er een juridische procedure tegen hem wordt aangespannen wegens (vermeende) taxatiefraude.Enkele jaren later is hij betrokken bij een grote zaak die bekend is als de ‘Frans Hals affaire’.Kunsthandelaar Hendrik Muller beschuldigde een verkoper van het aanbieden van een vervalste Frans Hals. Het betrof het schilderij ‘De vergenoegde pijproker’ dat hier op de tentoonstelling is te zien. Later ontstond er ook rumoer over het schilderij’De lachende cavalier’. Beide schilderijen bleken afkomstig uit het atelier van Van Wijngaarden.'Theo van Wijngaarden, schilder en vervalser'. Dit boek vertelt zijn levensverhaal en is voorzien van een uitgebreid overzicht van zijn werk. Het boek is geschreven door Ad van Galen en wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Lakerveld.

Wil je het boek lezen?Theo van Wijngaarden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad van Gaalen. Lezen Theo van Wijngaarden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN