Theo van Wijngaarden

Theo van Wijngaarden - Ad van Gaalen | Nextbestfoodprocessors.com

...profielen van mensen met de naam Theo van Wijngaarden ... Theo van Wijngaarden ... . Word lid van Facebook om in contact te komen met Theo van Wijngaarden en anderen die je... Theo van Wijngaarden (27 February 1874, Rotterdam - 4 November 1952, Voorburg) was a Dutch art forger. Van Wijngaarden was born in Rotterdam and later lived in The Hague. The Smiling Girl. De eerste tentoonstelling in het geheel vernieuwde Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg is gewijd aan Theo van Wijngaarden, schilder, restaurator en vervalser. Theo van Wijngaarden (1874 -1952) was een Nederland ... Theo van Wijngaarden Profiles | Facebook ... . Theo van Wijngaarden (1874 -1952) was een Nederlands kunstschilder en restaurateur. Als kunstschilder was Van Wijngaarden autodidact. Zijn eigen werk bestond voornamelijk uit boerentaferelen en bloemstillevens. Theo van Wijngaarden is on Facebook. Join Facebook to connect with Theo van Wijngaarden and others you may know. Facebook gives people the power to share and makes the world more open and connected. Theo van Wijngaarden (1874 -1952) was een Nederlands kunstschilder en restaurateur. Als kunstschilder was Van Wijngaarden autodidact. Zijn eigen werk bestond voornamelijk uit boerentaferelen en bloemstillevens. Deze schilderijen lever...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad van Gaalen
DIMENSIE
5,39 MB
BESTANDSNAAM
Theo van Wijngaarden.pdf

OMSCHRIJVING

Theo van Wijngaarden, kunstschilder, restaurator en vervalser. Van Wijngaarden had de laatste jaren van zijn loopbaan een atelier in Voorburg. Als goed maar onopvallend schilder en restaurator, trekt hij in 1922 alle aandacht van de Nederlandse kunstwereld als er een juridische procedure tegen hem wordt aangespannen wegens (vermeende) taxatiefraude.Enkele jaren later is hij betrokken bij een grote zaak die bekend is als de ‘Frans Hals affaire’.Kunsthandelaar Hendrik Muller beschuldigde een verkoper van het aanbieden van een vervalste Frans Hals. Het betrof het schilderij ‘De vergenoegde pijproker’ dat hier op de tentoonstelling is te zien. Later ontstond er ook rumoer over het schilderij’De lachende cavalier’. Beide schilderijen bleken afkomstig uit het atelier van Van Wijngaarden.'Theo van Wijngaarden, schilder en vervalser'. Dit boek vertelt zijn levensverhaal en is voorzien van een uitgebreid overzicht van zijn werk. Het boek is geschreven door Ad van Galen en wordt uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij Lakerveld.

Wil je het boek lezen?Theo van Wijngaarden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad van Gaalen. Lezen Theo van Wijngaarden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN