Tula's vrijheid

Tula's vrijheid - Mariska Hammerstein | Nextbestfoodprocessors.com

...795 zoals gebruikelijk met het luiden van de 'slavenbel'; het teken om aan het werk te gaan ... Sexcontact met Mellepel (36 jaar) uit Overijssel - Neuk ... ... . Maar een groep van ongeveer vijftig slaafgemaakten laat de plantage-eigenaar weten dat ze niet aan het werk gaan. Bestel het boek: Tula's vrijheid voor slechts € 5 Categorie: Kinder- & jeugdboeken, > 10 jaar Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Tula's vrijheid op Ramsj.nl Geen vrijheid dus, de afschaffing van de slavernij komt pas in juli 1863! Maar voor de overlevenden worden de arbeidsomstandigheden wel beter, want de plantage-eigenaren vrezen een nieuwe opstand als ze hen zo uitknijpen als ze altijd deden. Dit verhaal, deel van de geschiedenis, wordt als een spannend avontuur verteld. Maar het ... Tula's strijd voor vrijheid | G/Geschiedenis ... . Dit verhaal, deel van de geschiedenis, wordt als een spannend avontuur verteld. Maar het is de waarheid. Tula leefde aan h...

INFORMATIE

AUTEUR
Mariska Hammerstein
DIMENSIE
4,51 MB
BESTANDSNAAM
Tula's vrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Tula leefde aan het eind van de achttiende eeuw als slaaf op Curaçao. Net als zoveel slaven droomde hij van een beter leven, van een leven in vrijheid. Op een dag, op 17 augustus 1795, vond hij de moed om in opstand te komen. Met een paar andere slaven lukte het hem om duizenden lotgenoten zover te krijgen dat ze hun plantages verlieten en samen een groot leger vormden. Toch heeft Tula eerst geprobeerd met de bestuurders van Curaçao te praten. Hij wilde ze uitleggen waarom het leven van de slaven onmenselijk was, dat de blanken de negerslaven nog slechter behandelden dan dieren. Maar de Koloniale Raad stuurde het leger op hen af. Ruim een maand duurde de strijd, die van Tula een martelaar, maar vooral ook een held maakte. Een held, die misschien wel vergeleken mag worden met iemand als Nelson Mandela.

Wil je het boek lezen?Tula's vrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mariska Hammerstein. Lezen Tula's vrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN