Rapporteren in de hulp- en dienstverlening

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening - Judith ter Horst | Nextbestfoodprocessors.com

...s AVG, privacy en beroepsgeheim in het sociale domein Janssen, Lydia 3e dr ... Samenvatting Rapporteren in de hulp- en dienstverlening ... ... . 2018 Wolters Kluwer 9789013149517 XIII, 126 p. boek Rapporteren in de hulp- en dienstverlening. Judith ter Horst. Prijs: € 21,50: Levertijd: 1 tot 3 werkdagen: Bindwijze: Boek, Paperback (10-02-2015) ... De eerste editie van Verantwoord Rapporteren voor hulp- en dienstverlening stimuleert studenten om zelf aan de slag te gaan. Het leermateriaal heeft het karakter van een werkboek waarbij de student ... Rapporteren in de hulp- en dienstverlening / Social work ... ... . Het leermateriaal heeft het karakter van een werkboek waarbij de student de benodigde kennis, theorie en vaardigheden verwerft door zelfstandig aan de slag te gaan met het maken van opdrachten over uiteenlopende onderwerpen uit de praktijk. De eerste editie van Verantwoord Rapporteren voor hulp- en dienstverlening stimuleert studenten om zelf aan de slag te gaan. Het leermateriaal heeft het karakter van een werkboek waarbij de student de benodigde kennis, theorie en vaardigheden verwerft door zelfstandig aan de slag te gaan met het maken van opdrachten over uiteenlopende onderwerpen uit de praktijk. In Rapporteren in de hulp- en dienstverlening staat schrijven centraal. Schrijven over de cliënt, schrijven in het belang van de cliënt en vooral: zuiver, zorgvuldig en helder formuleren. Het geeft heldere richtlijnen voor het uit elkaar houden van feiten, interpretaties en meningen. Hulp- en dienstverleners moeten regelmatig rapporteren. Overdrachtsrapportages, voortgangsrapportages en adviesrapportages horen voor de meeste sociaal werkers bij hun dagelijks werk. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat zij hun werk moeten verantwoorden aan subsidiegevers. Rapporteren in de hulp- en dienstverlening Extra opdrachten bij de casussen uit het boek Judith ter Horst bussum 2011 u i t g e v e r ijc c o u t i n h o . Deze Extra opdrachten horen bij derde, herziene uitgave van Rapporteren in de hulp- en dienstverle-ning van Judith ter Horst. In het verlengde van goede hulpverlening ligt goed rapporteren over cliënten. Een goed rapport is een middel om de hulpverlening vast te leggen en verder te brengen. Het vormt een verantwoording van de gekozen werkwijze en het kan een onderbouwing zijn van keuzes en adviezen. Het is het visitekaartje van de schrijver, van de organisatie die hij vertegenwoordigt en van de beroepsgroep hulp- en ... Rapporteren in de hulp- en dienstverlening is een praktisch boek dat het proces van rapportage praktijkgericht behandelt. Het boek gaat uitgebreid in op de meest voorkomende soorten rapporten en op deelaspecten die in rapportages aan de orde komen....

INFORMATIE

AUTEUR
Judith ter Horst
DIMENSIE
8,61 MB
BESTANDSNAAM
Rapporteren in de hulp- en dienstverlening.pdf

OMSCHRIJVING

Rapporteren in de hulp- en dienstverlening 4e druk is een boek van Judith ter Horst uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904596 Hulp- en dienstverleners moeten regelmatig rapporteren. Overdrachtsrapportages, voortgangsrapportages en adviesrapportages horen voor de meeste sociaal werkers bij hun dagelijks werk. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat zij hun werk moeten verantwoorden aan subsidiegevers. Een goed rapport is dan ook het visitekaartje van de schrijver, van de organisatie die hij vertegenwoordigt en van de beroepsgroep hulp- en dienstverleners als geheel. iRapporteren in de hulp- en dienstverlening/i is een praktisch boek dat gezien kan worden als een aanvulling op het vak methodiek. In dit boek staat schrijven centraal. Schrijven over de cliënt, schrijven in het belang van de cliënt en vooral: zuiver, zorgvuldig en helder formuleren. Het geeft heldere richtlijnen voor het uit elkaar houden van feiten, interpretaties en meningen. Aan de hand van realistische casussen uit de beroepspraktijk, gekoppeld aan opdrachten, concrete schrijfadviezen en praktische tips, biedt dit boek werkbare handvatten voor schrijven in het sociaal agogisch werk. Het boek is daarmee een uitstekende voorbereiding op de schrijftaak waar hulp- en dienstverleners mee te maken krijgen. Wat is gewijzigd? In deze vierde druk zijn er dwarsverbanden gelegd met het cyclisch werkproces: hoe rapporteer je in elk stadium van hulpverlening? Er is dieper ingegaan op hoe je waarnemingen, observaties, analyses en interpretaties aan het papier toevertrouwt. De cases zijn geactualiseerd en is er meer aandacht voor de argumentatiekracht van de hulpverlener. Het hoofdstuk over de juridische aspecten van rapporteren is naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen geactualiseerd en aangevuld. Doelgroep iRapporteren in de hulp- en dienstverlening/i is geschreven voor hbo-studenten social work en (sociaal-) juridische dienstverlening. Het is ook heel bruikbaar voor ervaren professionals in het sociaal werk. Auteursinformatie Judith ter Horst verzorgt trainingen 'schrijven voor en over de cliënt voor professionals in de sector Sociaal Werk. Daarnaast werkte zij ruim 15 jaar in het hbo aan opleidingen Sociaal Werk en Communicatie.

Wil je het boek lezen?Rapporteren in de hulp- en dienstverlening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Judith ter Horst. Lezen Rapporteren in de hulp- en dienstverlening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN