Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur

Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur - Johan Huizinga | Nextbestfoodprocessors.com

...ltuur' door Johan Huizinga - Onze prijs: €35,99 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending ... Homo ludens door Johan Huizinga (paperback ... ... . Op de kaft van Homo ludens: Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur staat een gouden cirkel met daarin drie gebogen mensenbenen, een triskelion, symbool uit oude culturen. Der Titel wird sein Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel element der cultuur' (Huizinga, 1938). Het werk verschijnt in de herfst van dat jaar bij Huizinga's vaste uitgeverij Tjeenk Willink te Haarlem. De genit ... Homo Ludens door Johan Huizinga (paperback ... ... . Het werk verschijnt in de herfst van dat jaar bij Huizinga's vaste uitgeverij Tjeenk Willink te Haarlem. De genitivus in 'spel-element der cultuur' heeft een filosofische reden. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur - Johan Huizinga (e-book) (€ 5,99) Homo Ludens: Proeve eener Bepaling van het Spel-Element der Cultuur - Johan Huizinga (1938) mijn stem proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur. Gedrukt boek . Essay over de fundamentele betekenis van het spel in de menselijke samenleving en cultuur door de eeuwen heen. Genre ... Homo ludens. Uitgever Edition Fac Simile, Doesburg Verschenen 2019 ISBN 9789491982651 Kenmerken Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Huizinga, J. - Homo Ludens - proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur Een diagnose van het geestelijk lijden in onze tijd (1935) en Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur (1938) tot zijn beste werken behoren. Bekend is verder nog Huizinga's boekje over de zeventiende eeuw , die in de historiografie veel bediscussieerd is: Nederlands beschaving in de zeventiende eeuw (1941). Facsimile heruitgave naar de druk uit 1938. In Homo ludens verhaalt historicus Johan Huizinga van de spelende mens. Kern van Huizing...

INFORMATIE

AUTEUR
Johan Huizinga
DIMENSIE
5,75 MB
BESTANDSNAAM
Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur.pdf

OMSCHRIJVING

Het idee van de homo ludens (Latijn voor `spelende mens") veronderstelt een mensbeeld waarin de mens in de eerste plaats een spelend wezen is. Zoals de titel doet vermoeden gaat Homo ludens (1938) over het belang van het spelelement in de cultuur. Huizinga stelt dat het spel een noodzakelijke bestaansvoorwaarde voor cultuur is. Tegen de `puerilistische" betekenis van het woord spel, een term die Huizinga gebruikt om de kinderachtigheid van de politiek aan te duiden, heeft Huizinga het over de ernst van het spel in de politiek en samenleving.

Wil je het boek lezen?Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johan Huizinga. Lezen Homo Ludens. Proeve eener bepaling van het spel-element der cultuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN