De wet in gewoon Nederlands

De wet in gewoon Nederlands - Douwe Brongers | Nextbestfoodprocessors.com

...pan>\n \u00A0\u00A0\u00A0\n schema: ... Plus Reportage Duitsers negeren oproep en komen gewoon naar Nederland ... De wet in gewoon Nederlands (Book, 2013) [WorldCat.org] ... . Vakantie vieren in een stacaravan, klussen aan de boot of gewoon een bloemetje halen: de marechaussee spreekt Duitsers bij de ... In Nederland toetst de rechter wetten en verdragen niet aan de Grondwet; dat is hem verboden in artikel 120 van de Grondwet, dat luidt: "De rechter treedt niet in de beoordeling van de grondwettigheid van wetten en verdragen." De formulering van deze bepaling komt uit de Grondwet van 1953 (artikel 60), maar werd pas met de Grondwet ... De wet in gewoon Nederlands - D. Brongers - (ISBN ... ... ." De formulering van deze bepaling komt uit de Grondwet van 1953 (artikel 60), maar werd pas met de Grondwet van 1983 een zelfstandig artikel. Wat is de gekste wet in Nederland? Vraag volgen. Delen; ... (en ik ken er wel een paar) geeft deze wet de mogelijkheid zelf een beslagrekest uit te schrijven in naam der Koningin, zonder dat een toetsing heeft plaatsgevonden bij de ... behoorlijk van de zotte. Die wet gaat dus gewoon boven het ouderlijk gezag uit. Hoofdstuk 1 bevat de grondrechten. Grondrechten kunnen worden onderverdeeld in klassieke grondrechten en in sociale grondrechten. Klassieke grondrechten bieden de burgers met name bescherming tegen de overheid, zoals het recht van vrije meningsuiting. Zoals het er nu naar uitziet, worden de van oorsprong Armeense kinderen Lili (12) en Howick (13) zaterdag Nederland uitgezet. Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid, VVD) kan nog ... Zoeken in de volledige teksten van Nederlandse wetgeving in formele zin, algemene maatregelen van bestuur (AMvB's) en koninklijke besluiten (KB's). Bizarre wetten. In Nederland zijn er normale wetten. Althans de wetten zijn ook niet bijzonder vreemd. In Europa daarentegen bestaan er wel vreemde wetten. Soms zelfs bizarre wetten waar je hard om kan lachen. In deze special komen de 20 meest bizarre wetten in Europa voorbij. In Griekenland is het verboden om in openbare ruimtes videogames te ... Vertalingen van 'wet' in het gratis Nederlands-Engels woordenboek en vele andere Engelse vertalingen. Buy De wet in gewoon Nederlands (Dutch Edition): Read Kindle Store Reviews - Amazon.com...

INFORMATIE

AUTEUR
Douwe Brongers
DIMENSIE
6,68 MB
BESTANDSNAAM
De wet in gewoon Nederlands.pdf

OMSCHRIJVING

Iedereen wordt geacht de wet te kennen. Maar de wet is zo moeilijk leesbaar dat beslist niet iedereen die kent. Door de lange zinnen, moeilijke termen en woorden die soms al lang niet meer tot het hedendaagse Nederlands behoren, zijn de teksten voor het grote publiek niet te begrijpen.Dit boek bevat enkele belangrijke wetten, omgezet van juridisch jargon naar dagelijks Nederlands. Voor iedereen die zelf, zonder juridische hulp, willen lezen en begrijpen wat de wet betekent. Niet alleen de Grondwet is ‘vertaald’, maar ook andere wetten uit het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Strafrecht waar we allemaal mee te maken hebben. Daarnaast is de populaire versie opgenomen van twee belangrijke internationale documenten: de Universele Rechten van de Mens (Verenigde Naties) en de Rechten en Vrijheden (Raad van Europa).De teksten zijn leesbaar en begrijpelijk voor diegene die geacht wordt de wet te kennen: iedereen. Geen onnodig lange zinnen dus. En geen verwijzingen of moeilijke woorden. Kortom: de wet in gewoon Nederlands.

Wil je het boek lezen?De wet in gewoon Nederlands in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Douwe Brongers. Lezen De wet in gewoon Nederlands Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN