Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull

Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull - Thomas Mann | Nextbestfoodprocessors.com

...artsleugenaar en een zeldzame charmeur die zich aan alle situaties aanpast, die andermans zwakke kanten moeiteloos aanvoelt en daarvan schaamteloos misbruik maakt ... Download PDF Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull ... . Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull. Op zijn 54ste, kreeg Thomas Mann (1875-1955) de Nobelprijs voor literatuur - vreemd genoeg niet voor zijn meesterwerk De toverberg maar 'in de eerste plaats' voor zijn familieroman Buddenbrooks. Anders dan de meeste van zijn collega-laureaten schreef Mann ook na zijn Nobelprijs nog grote boeken, waarin zijn ironische vertelkunst goed tot zijn ... Ontboe ... Ontboezemingen van de oplichter Felix… - voor €12,50 ... . Anders dan de meeste van zijn collega-laureaten schreef Mann ook na zijn Nobelprijs nog grote boeken, waarin zijn ironische vertelkunst goed tot zijn ... Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull (Paperback). Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull is een typische schelmenroman. Het is het... Bestel het boek: Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull voor slechts € 5.00 Categorie: Literatuur & thrillers Let op: de voorraad is beperkt Bekijk daarom snel Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull op Ramsj.nl Ontboezemingen van d...

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Mann
DIMENSIE
7,22 MB
BESTANDSNAAM
Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull.pdf

OMSCHRIJVING

Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull is een typische schelmenroman. Het is het ondeugende, avontuurlijke verhaal van een niet al te betrouwbare opschepper. Felix Krull is een fantast, een aartsleugenaar en een zeldzame charmeur die zich aan alle situaties aanpast, die andermans zwakke kanten moeiteloos aanvoelt en daarvan schaamteloos misbruik maakt. De mensen willen nu eenmaal bedrogen worden...Deze picareske roman - nu voor het eerst in prachtband - is zowel een van de eerste werken van Mann als ook zijn laatste. De latere meester van De Toverberg, De Buddenbrooks en Doctor Faustus begon namelijk al in 1910 aan dit groots opgezette boek, waarmee hij wilde aantonen dat kunstenaars en misdadigers verwante zielen zijn. In 1913 gaf hij er de brui aan om pas aan het eind van zijn leven aan het boek verder te werken. Na de verschijning in 1954 dacht hij over een vervolg, maar bij zijn dood (een jaar later) bleek hij er niets aan te hebben toegevoegd.De belangrijkste titels van Thomas Mann, in de voortreffelijke vertaling van Pé Hawinkels, Thomas Graftdijk en Tinke Davids, verschijnen nu alle in een betaalbare, gebonden editie met omslagen van Alje Olthof en Sieb Posthuma.

Wil je het boek lezen?Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Mann. Lezen Ontboezemingen van de oplichter Felix Krull Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN