Vijf Eeuwen Wereldeconomie

Vijf Eeuwen Wereldeconomie - Helma Houtman-De Smedt | Nextbestfoodprocessors.com

... millennium de economie van 'gisteren' en van 'nu' panoramisch bekijken om die van 'straks' beter te kunnen begrijpen ... IMF: zware klap wereldeconomie door corona, in Nederland 7 ... ... . Vijf eeuwen wereldeconomie (1500-2000) book Helma Houtman-De Smedt, Ludo Cuyvers Published in 1999 in Leuven by Universitaire pers Samenvatting '5 eeuwen wereldeconomie' Hoofdstuk 1: De demografische evolutie in Europa van de vijftiende tot de achttiende eeuw (19 -26) Voordelen grote bevolking: voldoende mankracht in tijden van oorlog Nadelen grote bevolking: wet van de dalende meeropbrengsten. Herziene druk: Vijf Eeuwen Migratie. In 'Vijf eeuwen migratie' van historici Leo en Jan Lucassen staat de lange en ... De ontwrichting van de wereldeconomie in vijf trends - NRC ... . Herziene druk: Vijf Eeuwen Migratie. In 'Vijf eeuwen migratie' van historici Leo en Jan Lucassen staat de lange en rijke migratiegeschiedenis van Nederland centraal. Lees meer over landen. landkaart. Bijdragen van deelnemers. WIE IS RABIN GANGADIN. Geplaatst op: 29-10-2014. Hebban Rank. De Hebban Rank geeft een real-time overzicht van de tienduizend populairste boeken op Hebban. De toplijst wordt elke nacht ververst. Hieronder vind je de historie van de ranking van Vijf Eeuwen Wereldeconomie van Ludo Cuyvers Helma Houtman sinds november 2018. Hoewel er al voor de vijftiende eeuw contacten waren tussen de verschillende beschavingen, ontstond pas vanaf het tijdperk van de grote ontdekkingen een wereldeconomie waarbij alle economieën steeds intensiever met elkaar in contact stonden. Door Braudel werden de eerdere betrekkingen aangeduid als wereld-economieën met koppelteken om aan te geven dat deze niet de gehele wereld omspanden ... Wereldeconomie post-corona: ... De ontwrichting van de wereldeconomie in vijf trends. ... Het zou driekwart eeuw duren voor de wereld weer even geglobaliseerd was als vóór 1914. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Vijf eeuwen opvoeden in Nederland, geschreven door Nelleke Bakker & Jan Noordman. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg...

INFORMATIE

AUTEUR
Helma Houtman-De Smedt
DIMENSIE
4,36 MB
BESTANDSNAAM
Vijf Eeuwen Wereldeconomie.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis eindigt niet bij het heden, maar strekt zich in een voortdurende veranderlijkheid uit tot in de eeuwigheid, als een nooit eindigende reis. De historicus observeert het heden, analyseert het verleden en blikt vooruit in de toekomst, in de overtuiging dat in het heden een groot deel van het verleden vervlochten ligt en in de toekomst een groot deel van het heden. Voor hem geeft het verleden zo vorm aan heden en toekomst.Op dezelfde manier beïnvloedt het economisch gebeuren de samenleving. Dit boek wil aan de vooravond van de eenentwintigste eeuw en het derde millennium de economie van 'gisteren' en van 'nu' panoramisch bekijken om die van 'straks' beter te kunnen begrijpen. Daarom start het verhaal al in de late middeleeuwen. Het richt zich voornamelijk op Europa, dat met zijn fascinerende economische ontwikkeling beslist van groot belang is geweest voor de vorming van de huidige samenleving. Gaandeweg echter, en evident bij de bespreking van de negentiende en de twintigste eeuw, worden de Verenigde Staten van Amerika, Japan, de andere Aziatische gebieden en de Derde Wereld in de bespreking betrokken. De indeling van dit boek is tegelijk chronologish en thematisch. Niet alle economisch-historische fenomenen kunnen worden besproken, niet alle landen of delen van de wereld kunnen even uitgebreid aan bod komen. Er werd selectief te werk gegaan: dit boek brengt 'een' geschiedenis van de wereldeconomie.In de eerste drie delen schetst Helma Houtman-De Smedt een beeld van de economische geschiedenis vanaf de late Middeleeuwen tot de Tweede Wereldoorlog. Zij belicht daarin het moderniseringsproces dat zich in Europa aftekende vanaf de 15de tot het midden van de 18de eeuw, het Europees overwicht in de wereld, het ontstaan en de groei van het industriële kapitalisme in en buiten Europa en de ondergang van Europa's wereldhegemonie. Ludo Cuyvers neemt in deel IV en V de naoorlogse economische wereldgeschiedenis voor zijn rekening. Hij gaat daarbij dieper in op de bipolaire wereldorde die op het einde van de Tweede Wereldoorlog is totstandgekomen en hij bespreekt de institutionele pijlers van het naoorlogse wereldsysteem.

Wil je het boek lezen?Vijf Eeuwen Wereldeconomie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Helma Houtman-De Smedt. Lezen Vijf Eeuwen Wereldeconomie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN