Kopstukken Filosofie - Hobbes

Kopstukken Filosofie - Hobbes - Richard Tuck | Nextbestfoodprocessors.com

... Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden € 5,00 15 sep ... 2020 - janux.nl ... . '19 Kopstukken filosofie - Hobbes book. Read 20 reviews from the world's largest community for readers. Thomas Hobbes (1588-1679) was de eerste grote Engelse... Kavel bevattende 23 delen uit de reeks Kopstukken filosofie, uitgegeven door Lemniscaat, Rotterdam: 1. A.J. Ayer - Hume - 2000 - 136 pp. 2. Michael Inwood - Heidegger - 2000 - 175 pp. 3 Anthony Kenny - Aquino - 2000 - 121 pp. 4. Tom Sore ... bol.com | Kopstukken Filosofie - Levinas, Joachim Duyndam ... ... . 3 Anthony Kenny - Aquino - 2000 - 121 pp. 4. Tom Sorell - Descartes - 2001 - 136 pp. 5. J.O. Urmson - Berkeley - 2001 - 133 pp. 6. A.C. Thomas Hobbes (Westport (), 5 april 1588 - Hardwick Hall (), 4 december 1679) was een Engels filosoof.. Hobbes geldt als een van de grondleggers van de moderne politieke filosofie. Zijn in 1651 verschenen boek Leviathan legde vanuit het perspectief van de sociaalcontract-theorie de basis voor de moderne westerse politieke filosofie.In dit werk ontwikkelde Hobbes een theorie van het absolutisme. Kopstukken Filosofie: Descartes Elke maand belichten we een ander kopstuk uit de filosofie. Deze anglicaanse geestelijke was een vertegenwoordiger van het Engelse idealistische empirisme, dat ook godsdienstig-apologetisch bedoeld was. Hobbes, kopstukken filosofie | ISBN 5413662905067 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Thomas Hobbes (1588-1679) was de eerste grote Engelse politieke filosoof en zijn boek Leviathan was een van de eerste werkelijk moderne werken in de filosofie. Hij heeft lange tijd de reputatie gehad van een pessimistische atheïst, die de menselijke natuur als onvermijdelijk kwaad be­schouw­de en die een totalitaire staat voorstelde om de menselijke tekortkomingen te beteugelen. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Tuck, Richard - Kopstukken Filosofi...

INFORMATIE

AUTEUR
Richard Tuck
DIMENSIE
10,31 MB
BESTANDSNAAM
Kopstukken Filosofie - Hobbes.pdf

OMSCHRIJVING

Thomas Hobbes (1588-1679) was de eerste grote Engelse politieke filosoof en zijn boek Leviathan was een van de eerste werkelijk moderne werken in de filosofie. Hij heeft lange tijd de reputatie gehad van een pessimistische atheïst, die de menselijke natuur als onvermijdelijk kwaad be­schouw­de en die een totalitaire staat voorstelde om de menselijke tekortkomingen te beteugelen. In deze nieuwe studie laat Richard Tuck zien dat Hobbes, hoewel hij mogelijk inderdaad een atheïst was, in het geheel niet pessimistisch was over de menselijke natuur en ook geen pleitbezorger was van totalitarisme. Door hem te plaatsen binnen de context van zijn tijd, toont Tuck aan dat Hobbes hartstochtelijk begaan was met de weerlegging van het scepticisme in zowel de wetenschap als de ethiek. De kennistheorie die Hobbes heeft ont­wik­keld, kan wat betreft het belang voor de moderne filosofie wedijveren met die van Descartes.

Wil je het boek lezen?Kopstukken Filosofie - Hobbes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard Tuck. Lezen Kopstukken Filosofie - Hobbes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN