Alexander de Grote

Alexander de Grote - Burny Bos | Nextbestfoodprocessors.com

...zet zijn veldtocht voort en trekt richting Egypte (zie ook het kaartje hierboven) ... Alexander the Great - Wikipedia ... . De Egyptenaren zien de koning graag komen. Ze bevinden zich in het jaar 330 voor Christus al enkele honderden jaren onder het juk van de Perzen en zien de komst van Alexander de Grote als bevrijdend. Koning Alexander III van Macedonië ging de geschiedenis in als Alexander de Grote. De benaming 'de Grote' is volledig terecht, want Alexander slaagde erin om op dertigjarige leeftijd een van de grootste rijken uit de oudheid te stichten, een rijk dat zich uitstrekte van Macedonië tot aan de Himalaya. Ongetwijfeld behoort hij tot de meest succesvolle veroveraars uit de klassieke ... Alexander de Grote - WordPress.com ... . Ongetwijfeld behoort hij tot de meest succesvolle veroveraars uit de klassieke oudheid. In 356 voor Christus werd Alexander, later de Grote genoemd, geboren in Pella, Macedonië. Hij stierf op 10 juni 323 voor Christus in Babylon als koning van Macedonië. Alexander werd dus slechts 33 jaar. Hij was de zoon van Philippos II van Macedonië en Olypias. Alexander de Grote was de stichter van het hellenisme en gaf het woord integratie een nieuwe inhoud. Toen hij de gebieden van de Perzen had veroverd, volgde het ambitieuze plan om ook India in te palmen. Dit mislukte echter en hij verloor twee derde van zijn troepen op de terugweg naar Babylon. In de literatuur wordt Alexander de Grote als een held neergezet, een briljant veldheerdie in durf, strategisch inzicht en slagkracht zijn gelijke niet kende. Maar ook komt hij naar voren als een megalomane alcoholist, die driftbuien had die zelfs zijn naasten soms met de dood moesten bekopen. 1. Situering in de ruimte Alexander De Grote was een Macedonische heerser die in ongeveer 11 jaar tijd geheel de Griekse wereld heeft kunnen veroveren. Naast dat gebied slaagde hij er ook in om het Perzische rijk in te palmen. Klik hier om een kaart te bekijken van het rijk van Alexander. 2. Situering in de… Alexander de Grote had in 336 v.Chr. een van de grootste rijken in de geschiedenis. In dat rijk ontstond een culturele mengvorm: het hellenisme. Alexander de Grote is een kleine muis met een grote naam. In het huis waar Alexander de Grote met zijn familie woont, woont ook Ratsj, de poes. Ratsj is zo gevaarlijk dat niemand eten durft te halen. Alexander de Grote droomt ervan net zo groot en sterk te zijn als een beer, zodat hij niet bang hoeft te zijn voor Ratsj. Werkstuk Grieks Campagne van en Slag bij Issus - Alexander de Grote door Simon | 1...

INFORMATIE

AUTEUR
Burny Bos
DIMENSIE
4,41 MB
BESTANDSNAAM
Alexander de Grote.pdf

OMSCHRIJVING

Wie zit er toch in dat berenpak?Thema's: eten, moedAlexander de Grote is een kleine muis met een grote naam. In het huis waar Alexander de Grote met zijn familie woont, woont ook Ratsj, de poes. Ratsj is zo gevaarlijk dat niemand eten durft te halen. Alexander de Grote droomt ervan net zo groot en sterk te zijn als een beer, zodat hij niet bang hoeft te zijn voor Ratsj. Als ze weer eens geen eten hebben, bedenkt Alexander een plan.

Wil je het boek lezen?Alexander de Grote in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Burny Bos. Lezen Alexander de Grote Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN