Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam - Paolo Giordano | Nextbestfoodprocessors.com

.... 105. 206. 401. 58. Welke chromosomen hebben mannen? opzoeken ... Spieren - Menselijk lichaam | Gezondheidsplein.nl ... . a en c. y en x. k en m. z en b. Welk orgaan wordt 3 keer zo groot na het eten? opzoeken. Slokdarm. Lever. Maag. Mond. Hoeveel ribben telt het lichaam van de mens? opzoeken. 10. 12. 13. 8. Wat is het belangrijkste bot? opzoeken ... Websites en pleinen over het menselijk lichaam en de onderdelen van het menselijk lichaam, zoals de organen, weefsels en botten. Het menselijk lichaam is een ingewikkeld geheel van organen, ... Hoeveel water bevat je lichaam? | willemwever ... . Het menselijk lichaam is een ingewikkeld geheel van organen, weefsels en cellen. Bij ziekte of ongeval zijn een of meerdere delen beschadigd, soms zelfs zo zwaar dat het levensbedreigend wordt. Om als hulpverlener ambulancier de ernst van de toestand te kunnen beoordelen en de 26 apr. 2019 - Bekijk het bord 'Menselijk lichaam' van fabiennebenoot, dat wordt gevolgd door 138 personen op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Menselijk lichaam, Het menselijk lichaam en Het lichaam. Verder heeft de nier een belangrijke functie bij het in stand houden van het zuur-base-evenwicht van het menselijk lichaam. Het resultaat is urine. 5. Hart - 315 gram. De omvang van het hart - dat gemiddeld 300 gram zwaar is - laat zich vergelijken met een vuist. Dit orgaan bestaat uit een hartwand , twee boezems en twee kamers. Rond 2000 is ontdekt dat bloed wat door de navelstreng loopt zeer zuivere stamcellen bevat. Je zou de stamcellen kunnen omschrijven als een grote werkplaats van het lichaam, continu worden er nieuwe cellen geleverd voor het lichaam. Het menselijk lichaam is een bijzondere machine. Er spelen zich veel dingen af waar je geen weet van hebt of je niet bewust van bent. Er zijn daarom ook duizend en één leuke weetjes over het menselijk lichaam. Leuke weetjes, je komt ze overal tegen. In het Latijn is het woord voor milt: "splen", in het Grieks "splèn". Ligging en functie De milt ligt aan de linkerzijde van het lichaam, onder je middenrif, ongeveer in het midden van je buik. Wetenschappelijk gezien maakt de milt onderdeel uit van het lymfesysteem van het lichaam....

INFORMATIE

AUTEUR
Paolo Giordano
DIMENSIE
10,55 MB
BESTANDSNAAM
Het menselijk lichaam.pdf

OMSCHRIJVING

Alessandro Egitto voelt zich vanaf zijn geboorte door zijn veeleisende ouders in de schaduw gesteld van zijn oudere zus. Nu hij volwassen is, wordt hij nog dagelijks geconfronteerd met pijnlijke herinneringen aan de wijze waarop zijn veeleisende ouders het zelfvertrouwen van hun beide kinderen langzamerhand hebben afgebroken.Alessandro werkt als legerarts in Afghanistan. Samen met hem zijn duizenden soldaten uitgezonden, allen jongemannen die een verleden met zich meedragen. Wat brengt hen ertoe om hun leven in de waagschaal te stellen? En wat doet het met hun jonge geesten om te leven zonder hun vrouwen en geliefdes, en om de dood voor het eerst zo bewust in de ogen te kijken?Met een weergaloos psychologisch inzicht beschrijft Giordano hoe naïeve jongens door de harde werkelijkheid gedwongen worden verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, voor andere mensen en voor hun daden. Het menselijk lichaam is een meer dan waardige opvolger van Giordano s debuutroman De eenzaamheid van de priemgetallen, waarin de lezer opnieuw zal worden meegevoerd door de unieke aantrekkingskracht van zijn stem.

Wil je het boek lezen?Het menselijk lichaam in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paolo Giordano. Lezen Het menselijk lichaam Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN