Pater Van Kilsdonk

Pater Van Kilsdonk - Alex Verburg | Nextbestfoodprocessors.com

...r bij 'Thomas' , vooral luisterend en af en toe een rake opmerking plaatsend, zo leerde ik hem kennen in het begin van de 60'er jaren en zo zag ik hem terug bij het lezen van Verburgs boek ... Kartonnage | Kilsdonk Packaging and Presentation ... ... . Gregory A. Brenninkmeijer sj. N.B. Alle citaten en rechtstreekse aanhalingen van woorden van Pater Jan van Kilsdonk zijn ontleend aan: Jan van Kilsdonk, portret van een hartstochtelijk pastor, verzameld door Paul Begheyn sj, uitgeverij Valkhof Pers 2008 Voorheen gepubliceerd in Franciscaans Leven (97/5), 2014 PATER VAN KILSDONK. HIJ was smaller, zijn haar was zwart en waaierde niet uit, hij droeg een toog (als alle paters-leraren), zijn stem bewoog zich van diep ernstig naar hoog juichend (maar soms werd hij moe ... Verraden jezuïet - NRC ... . HIJ was smaller, zijn haar was zwart en waaierde niet uit, hij droeg een toog (als alle paters-leraren), zijn stem bewoog zich van diep ernstig naar hoog juichend (maar soms werd hij moe en dan sprak hij recto tono), hij was pas dertig jaar, ontdekte ik later, maar twaalf jaar... Pater van Kilsdonk. 27 03 2013 Hans Visser Reacties 0 reacties. Alex Verburg schreef een prachtig boek over pater Jan van Kilsdonk die ons in 2008 ontviel. Voor ons ligt een biografie die een scherp licht werpt op pater van Kilsdonk die zich naam verwierf als studentenpastor. Pater JAN VAN KILSDONK S.J. priester van Amsterdam Ridder in de Orde van Oranje Nassau Drager van de Zilveren Penning van Amsterdam Drager van de Bob Angelo-penning Hij trad in de jezuïetenorde te Grave op 7 september 1934, en werd priester gewijd te Maastricht op 22 augustus 1945. Pater Van Kilsdonk terug in zijn dorp. Brabant is de grootste rooms-katholieke provincie van Nederland. De secularisatie verloopt er iets minder snel dan elders. 23 okt. 2018 - Bekijk het bord "Pater Van Kilsdonk" van henriputeo op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Narvik, Priester en Inleidingen. Jan van Kilsdonk (1917-2008) werd altijd Pater genoemd. Een roeping als voornaam voor een priester van de wereld. Op 26 december 1997 was hij te gast in de VPRO-Villa. Chris Kijne, die opgroeide met dominees, heeft hem genterviewd. Pater Van Kilsdonk is vandaag 'mat', zegt hij. Gisteren heeft hij een aidspatient begraven. Drie dagen werkte hij aan een biografische schets van de overledene. Het ging zijn krachten te boven. Het eerste Roze Lieverdje werd uitgereikt in 2006 aan pater Jan van Kilsdonk. Pater van Kilsdonk heeft tientallen jaren krachtige ondersteuning geboden aan honderden Amsterdamse homo's die problemen ondervonden bij hun coming-out. Hij wist als geen ander (...

INFORMATIE

AUTEUR
Alex Verburg
DIMENSIE
8,80 MB
BESTANDSNAAM
Pater Van Kilsdonk.pdf

OMSCHRIJVING

In het laatste jaar van zijn leven ontving pater Jan van Kilsdonk (1917-2008) bijna wekelijks Alex Verburg om zijn memoires te boekstaven. Van Kilsdonk, een legendarische figuur in de Amsterdamse studentenwereld, kon terugkijken op een lang en roerig leven, waarin hij geregeld in conflict raakte met Rome.Hij was aalmoezenier in NSB-kampen, godsdienstleraar van Kees Fens, Huub Oosterhuis en Antoine Bodar, en oprichter van de spraakmakende Studentenekklesia. Als pastor was hij een steun en toeverlaat voor studenten, later ook voor aidspatiënten. Zijn gesprekken "in de woeling van het leven' kregen doorgaans een vervolg in lange brieven. Hij was een barmhartig biechtvader, relativeerde "doodzonden', gaf homoparen zijn zegen en koesterde "een stille hartstocht nabij te zijn aan mensen in nood'. Zijn levensverhaal leest als een moderne ars vivendi.

Wil je het boek lezen?Pater Van Kilsdonk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alex Verburg. Lezen Pater Van Kilsdonk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN