Het Wonder Van De Wederopbouw

Het Wonder Van De Wederopbouw - Joachim Chwaszcza | Nextbestfoodprocessors.com

...s; Bart Nieuwenhuijs] -- Fotoboek over Nederland in de jaren vijftig van de twintigste eeuw ... Het wonder van de wederopbouw (Book, 2009) [WorldCat.org] ... . Vandaar de omslag naar het "Lijnbaanachtige" van de Hermanus Boexstraat. Historische betekenis van het wederopbouw erfgoed van Eindhoven. Nu, ruim 50 jaar later, kan je met wat meer afstand kijken naar de discussies van toen. Het resultaat is dat de Demer, C&A, Bijenkorf en Hermanus Boexstraat samen een gaaf ensemble van de wederopbouw ... Het ministerie gaf iedere Nederlander daarom een tientje, om de week waarin al het geld ... Studiedag Het wonder van de wederopbouw - Vrije Academie ... ... Het ministerie gaf iedere Nederlander daarom een tientje, om de week waarin al het geld werd geregistreerd en vernieuwd te kunnen overbruggen. Zwart geld werd in deze week uit de omloop gehaald. Het 'overbruggings-tientje' dat Nederlanders ontvingen is de geschiedenis ingegaan als het beroemde 'Tientje van Lieftinck'. Artikel: Het wonder van de wederopbouw (pdf, 346.82 KB) Zie ook. Bouwwerken 1959-1965 per themaBekijk ze op de website van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed. Top 100 wederopbouwmonumenten 1940-1958Met per monument een foto . Lesmateriaal Literatuurgeschiedenis vanaf 1945 tot nu - Werkblad 2 - Schrijven tijdens de wederopbouw 19491961- ACHTERGROND Literatur und Wirtschaftswunder . In 1954 kreeg Duitsland door het . wonder van Bern De wederopbouw van Dresden - het 'Florence aan de Elbe' dat in februari 1945 door de Britse RAF goeddeels van de kaart werd geveegd - was toen al bijna voltooid. Maar nu verhult de fraaie façade, die vorig jaar door de Frauenkirche werd gecompleteerd, niet langer de armlastigheid van de stad. Wonder van de Akropolis 02 maart 2016. De Akropolis in Athene is niet alleen een van de bekendste plekken ter wereld, het is ook een van de heuvels waarop Europa gebouwd is, en een revolutie in de kunstgeschiedenis. Er zijn maar weinig gebouwen die bijna iedereen kent: de Eiffeltoren natuurlijk, de Big Ben, het Witte Huis, de opera van Sydney... Het verbaast socioloog David Bos van de UvA niet dat sommigen losjes met 'de regels' omgaan. "Het is een wonder dat er zoveel wél thuisblijven of afstand houden." De centrale binnenlandse kwesties gingen over overheidsregulering van spoorwegen en grote bedrijven (de 'trusts'), waar het handel betrof over het beschermende tarief, over de rol van vakbonden, kinderarbeid, de noodzaak van een nieuw banksysteem, corruptie in de partijpolitiek, voorverkiezingen, de invoering van de federale inkomstenbelasting, directe verkiezing van senatoren ... De DDR zag zich zelf als de erfgenaam van het 'antifascistische verzet' en daarmee was de bevolking bevrijd van de plicht over haar verleden na te denken. Duitsland was in 1945 zwaar beschadigd, maar de maatschappelijke infrastructuur en organisaties waren taai en hadden twaalf jaar nazisme en zes jaar oorlog grotendeels overleefd....

INFORMATIE

AUTEUR
Joachim Chwaszcza
DIMENSIE
3,75 MB
BESTANDSNAAM
Het Wonder Van De Wederopbouw.pdf

OMSCHRIJVING

Een uniek fotografisch verslag van een van de sleutelperiodes in de Nederlandse geschiedenis. Schitterende, tot dusver nauwelijks eerder gepubliceerde foto's van Henk Nieuwenhuijs, een van de bekendste straatfotografen van Nederland. Het dagelijks leven in de periode 1945-1965 vastgelegd op bijzondere foto's van gebouwen, straatbeelden en gebeurtenissen, door een fotograaf met een scherp oog voor het wel en wee van gewone burgers. Voorzien van toegankelijke teksten over een periode waarin de Nederlanders samen hun land een nieuwe toekomst gaven. Met ruim aandacht voor de opkomst van een aantal grote bedrijven zoals Verolme, Philips en Shell, en voor de watersnoodramp van 1953.

Wil je het boek lezen?Het Wonder Van De Wederopbouw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joachim Chwaszcza. Lezen Het Wonder Van De Wederopbouw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN