Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto

Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto - H. Tijms | Nextbestfoodprocessors.com

...ankzij een wonderschoon ... Poisson, de Pruisen en de Lotto ... Poisson, de Pruisen en de Lotto : de Poisson verdeling en ... ... . de Poisson verdeling en haar toepassingen. Zebra-reeks (5) Henk Tijms, Frank Heierman, Rein Nobel Epsilon Uitgaven Poisson, de Pruisen en de lotto door Tijms, H.; Heierman, F.; Nobel, R., EAN 9789050410595. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie... Bestel Poisson, de Pruisen en de lotto van H. Tijms;;F. Heierman;;R. Nobel. Gratis verzending vanaf €1 ... Epsilon Uitgaven - Zebra-reeks ... . Tijms;;F. Heierman;;R. Nobel. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Get this from a library! Poisson, de Pruisen en de Lotto : de Poisson verdeling en haar toepassingen. [H C Tijms; Frank Heierman; R D Nobel] -- Boek beschrijft helder de theorie van de Franse wiskundige Poisson betreffende de kansverdeling, geillustreerd aan de hand van voorbeelden uit de lotto. De eindopdracht staat beschreven in hoofdstuk 6 van Poisson, de Pruisen en de Lotto. Het is uiteraard de bedoeling dat je de kennis die je in de weken 44, 45 en 46 hebt opgedaan, toepast in de eindopdracht. Aanwijzingen voor het maken van deze opdacht vind je op pagina 8 e.v. van dit stencil. Gedurende de weken 44, 45 en 46 is het bijhouden van ... De Zebra-reeks is een reeks van boekjes op het gebied van wiskunde die speciaal bedoeld zijn voor het keuze-onderwerp in de Tweede fase van het vwo, maar die ook geschikt zijn voor een breder publiek.De reeks wordt uitgegeven door Epsilon Uitgaven in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren, die de redactie als een van haar werkgroepen heeft. Dit deel van de Zebra-reeks gaat over de beroemdste stelling uit de wiskunde: de Laatste Stelling van Fermat. In 1637 schreef de Franse wiskundige Pierre de Fermat in de marge van een Grieks wiskundeboek: ''De vergelijking x^n + y^n = z^n, met x, y, z en n positieve gehele getallen, heeft geen oplossing als n>2. Poisson, de Pruisen en de lotto door H. Tijms; F. Heierman; R. Nobel, EAN 9789050410595. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om JavaScript aan te zetten. Meer informatie... Amazon.com: Poisson, de Pruisen en de Lotto: de Poisson verdeling en haar toepassingen (Zebra-reeks) (Dutch Edition) (9789050410595): Tijms, Henk, Heierman, Frank ... Doe jij dit jaar examen? En moet je een presentatie geven over het boekje Poisson, de Pruissen en de Lotto. Geen zin om zelf het boekje helemaal aandachtig door te lezen? Gebruik dan deze presentatie. Dit boekje is o.a. onderdeel voor het staatsexamen van VWO wiskunde a. De bestverkochte boeken: Pruis. Waar ben je naar op zoek? Bestseller Boeken De bestverkochte boeken: H. tijms. Waar ben je naar op zoek? Bestseller Boeken TY - BOOK. T1 - Poisson, de Pruisen en de Lotto. AU - Tijms, H.C. AU - Heierman, F. AU - Nobel, R.D. PY - 2000. Y1 - 2000. M3 - Book. SN - 9050410596...

INFORMATIE

AUTEUR
H. Tijms
DIMENSIE
11,65 MB
BESTANDSNAAM
Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto.pdf

OMSCHRIJVING

Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto 1e druk is een boek van H. Tijms uitgegeven bij Epsilon Uitgaven. ISBN 9789050410595 ''Lotto, de beste kans om miljonair te worden''. Een reclameslogan die goed klinkt, maar wel een slogan waarop het nodige valt af te dingen. Voor de Nederlandse lotto zou je meer dan 9000 jaar moeten leven om met een kans van minstens 50% ooit een keer in je leven de jackpot te winnen, voor het geval je elke week trouw 12 rijtjes zou invullen. Dit kun je uitrekenen dankzij een wonderschoon resultaat van de Franse wiskundige Simeon-Denis Poisson (1781-1840). In een meesterwerk dat hij 1837 schreef, formuleerde Poisson terloops een natuurwet betreffende de kansverdeling van zeldzaam optredende gebeurtenissen. Heden ten dage geldt de Poisson verdeling als een van de belangrijkste resultaten uit de kansrekening. Dit boekje geeft op boeiende en heldere wijze een eerste indruk van het brede toepassingsgebied van de Poisson verdeling, waarbij loterijen ter lering en vermaak dienen.Frank Heierman is docent wiskunde aan het Hermann Wesselink College te Amstelveen. Rein Nobel is verbonden aan de opleiding Econometrie en Operationele Research van de Vrije Universiteit. Henk Tijms is verbonden aan de opleiding Econometrie en Operationele Research van de Vrije Universiteit.

Wil je het boek lezen?Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H. Tijms. Lezen Zebra-reeks 5 - Poisson, de Pruisen en de lotto Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN