Openheid of leegte ?

Openheid of leegte ? - Hans De Witte | Nextbestfoodprocessors.com

...id van het taoïsme. Het is verbonden met woorden zoals leegte, niets en stilte ... 'Dat competitieve zit ons in de genen' - Elsevierweekblad.nl ... . Deze openheid zie ik als een sleutelwoord voor creativiteit. 'leegte' kunnen zien, ervaren we allesdoordringende liefde, schoonheid en helderheid. We voelen ons opgenomen in het grote veld van Zijn, we zijn thuisgekomen in onze aard. Leegte is inderdaad de toegang tot vervulling. Als je een rijk leven wilt leiden, ontdek dan de 'leegte' van verschijnselen! In mijn Leegte standje 10 betekent dat je vriend bij wijze van spreken dood neer zou kunnen vallen en dat je daar niets bij zult voelen. Er is ergens een gat, een gapend gat, dat alle emoties heeft opgeslokt en ver ... PDF God of Leegte? Zenboeddhist Masao Abe in dialoog met ... ... . Er is ergens een gat, een gapend gat, dat alle emoties heeft opgeslokt en vervangen door het niets. Leegte standje 5 is een constante toestand van onverschilligheid, maar je kunt nog wel doen alsof je dingen leuk vindt. Eerlijkheid en openheid Rogier de Rijk. Wim van der Leegte: president-directeur van de VDL Groep, een geschat vermogen van 750 miljoen euro, verkozen tot één van de beste bestuurders van 2013 en volgens sommigen de held van het Nederlandse bedrijfsleven. Wat mij het meest opvalt bij onze detentie in Gherla, is de openheid van de Roemenen en het Roemeense systeem. Dat is treffend omdat onder het communisme geslotenheid troef en openheid ... Zonder inzicht in leegte of openheid loopt de boeddhistische beoefenaar het risico om zich als een veredelde padvinder met zijn medemens te gaan bemoeien, voortdurend ernaar strevend om goede ... Maar het probleem met de modernistische openheid is dat de open ruimtes vaak ontaardden in deprimerende leegtes ... Ook het Kelfkensbos in Nijmegen uit 1999 is zo'n orthodoxe 20ste-eeuwse leegte. De leegte dreef haar weg uit Londen en ze begon een zoektocht naar een 'betekenisvol leven'. Inmiddels is ze 46jaar, moeder van drie tienerdochters en predikant in de Amsterdamse Dominicuskerk en bij de Remonstranten in Naarden-Bussum. Over haar zoektocht schreef ze het in 2016 verschenen Leegte achter de dingen. En uitgerekend Tom vraagt mij of leegte positief of negatief is. Nou, de Hartsoetra is een en al posi-tief: zij stimuleert, ze geeft hoop en ze maakt vrij. Of althans: zij wijst de weg naar bevrijding. Gevoel is leegte, leegte is gevoel: en juist in die reflectie verliest jaloezie haar beklemming en ontstaat er vrijheid....

INFORMATIE

AUTEUR
Hans De Witte
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Openheid of leegte ?.pdf

OMSCHRIJVING

Het zoeken naar de ultieme zin in het leven is een thema dat leeft bij jongeren. De levenszin is echter geen 'ding' dat men ergens kan aantreffen. De zin ligt ook zomaar niet 'in' jezelf, zoals velen nog geloven (zelfontplooiing). Zingeving is een complex proces binnen relaties, binnen de dialoog mens-medemens én werkelijkheid, dus binnen een gemeenschap die historisch gesitueerd is. Hoe verloopt zingeving vandaag bij onze jongeren? De auteurs trachten in dit cahier meer licht te werpen op dit zeer complex fenomeen. In een eerste bijdrage onderzoekt Bert Roebben welke soort 'zingevingsarbeid' jongeren verrichten in de samenleving vandaag. Vervolgens peilen Mark Elchardus en Jessy Siongers naar het verband tussen detraditionalisering, zingeving en onbehagen, en wijzen ze op het belang van sociale participatie, authenticiteitsstreven en verbondenheid.

Wil je het boek lezen?Openheid of leegte ? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans De Witte. Lezen Openheid of leegte ? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN