Kameraad Scheermes

Kameraad Scheermes - Rogi Wieg | Nextbestfoodprocessors.com

...ndringend. Het karakter van zijn vader, zo zegt Chabot in het interview, 'was rechtlijnig, autoritair' ... Kameraad scheermes : roman (Book, 2003) [WorldCat.org] ... . Hij was een uitzonderlijk talent, schilderde, had een korte opleiding als musicus gevolgd, was uiterst begaafd op het gebied van mathematica en fysica en wierp zich later op het schrijven, hoewel hij ook bleef schilderen. Dat leverde veel moois op o.a. Kameraad Scheermes, Dagen in Budapest, Waar hij zijn jas hangt en Roze brieven. Decennia lang balanceerde schrijver Rogi Wieg (1962-2015) op de rand van het bestaan, zo meldde zijn ... Rogi Wieg - Wikipedia ... . Decennia lang balanceerde schrijver Rogi Wieg (1962-2015) op de rand van het bestaan, zo meldde zijn uitgever, waarvan hij verslag deed in bundels en romans als 'Toverdraad van dagverdrijf', 'De zee heeft geen manieren', 'Liefde is een zwaar beroep' en 'Kameraad Scheermes'. Een uitvoerig gesprek tussen Wim Brands en Rogi Wieg uit begin 2015 over zijn werk, zijn leven, en zijn laatste dagen. Fontyspub is de digitale publicatiegids van Fontys Hogescholen waarin je alle publicaties van alle Fontys medewerkers kunt vinden en catalogiseren. Rogi Wieg: Kameraad Scheermes (2e druk, 2003) Ex porto. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 3,50 21 mar. '20. Driehuis NH 21 mar. '20. E10 Driehuis NH. Opa's wijs vinger - Jonge, Freek de. Opa's wijs vinger - jonge, freek de - 9789067662079 conditie: goedsamenvattinghet wonderlijke was dat ik me zeker voelde over ....

INFORMATIE

AUTEUR
Rogi Wieg
DIMENSIE
6,69 MB
BESTANDSNAAM
Kameraad Scheermes.pdf

OMSCHRIJVING

Jonathan Finkel, een bekende schilder, wordt veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Sofia. In de cel begint hij met het noteren van de dingen die voorafgingen aan haar dood: de jarenlange depressie die hem tot twee zelfmoordpogingen dreef, zijn opnames in psychiatrische klinieken in Duitsland en Nederland en de elektroshocktherapie die hij onderging. Als een rode draad door het verhaal loopt het verdriet om zijn dochter, die hij door toedoen van zijn vrouw niet mag zien. Dán neemt een naamgenoot van Rogi Wieg, auteur van deze roman, het verhaal over. Wieg heeft macht over Finkel wanneer deze, overmand door gruwelijke herinneringen, niet verder kan vertellen. Ze zijn verschillend van aard maar ze hebben grotendeels hetzelfde meegemaakt. Dit gemeenschappelijke gevoel dwingt Finkel en Wieg tot het maken van keuzes die voor hen beiden onvoorziene en verstrekkende gevolgen hebben. Kameraad Scheermes is een vervreemdende en complexe thriller. De auteur beschrijft op onthutsende maar ook geestige wijze de lijdensweg van iemand die lange tijd op de rand van het bestaan balanceert. De rol van psychiaters, het gedrag van patiënten, suïcidepogingen en medische successen (en missers) worden haarscherp beschreven.

Wil je het boek lezen?Kameraad Scheermes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rogi Wieg. Lezen Kameraad Scheermes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN