Schaaknovelle

Schaaknovelle - Stefan Zweig | Nextbestfoodprocessors.com

...andere verhalen', uit het Duits vertaald door Theodor Duquesnoy, uitg ... Schaaknovelle - There's no such thing as a final opinion. ... . Athenaeum - Polak & Van Gennep, Amsterdam 1992, 531 blz. -f 49,50. HANS ESTER 1 oktober 1992 ... Alternatieve titel: Schaaknovelle . mijn stem. 3,93 (103) 103 stemmen . Duits Psychologisch / Oorlog . 110 pagina's Eerste druk: Pigmalión, Buenos Aires (Argentinië) Een oceaanstomer is op weg naar Zuid-Amerika. De rijke ... Vandaag: Schaaknovelle (1941), van de Joods-Oostenrijkse schrijver Stefan Zweig (1881-1942). Maurice Hoogendoorn 22 september 2017 Literatuurklassiers: Schaakno ... bol.com | Schaaknovelle, Zweig | 9789074126014 | Boeken ... . Maurice Hoogendoorn 22 september 2017 Literatuurklassiers: Schaaknovelle van Stefan Zweig (wikimedia) Een schaaknovelle. Sensatie in 1955: de Nederlander Kaasschieter staat op het punt regrend wereldkampioen schaken Botwinnik te onttronen. Hij moet alleen zijn laatste partij in het toernooi van Göteborg nog weten te winnen, maar zijn stoel blijft leeg. Hoe men ook zoekt, hij lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. In deze novelle wordt Kaasschieters schaakcarrière belicht tot aan het ... Schaaknovelle is een spannend en intrigerend verhaal over een man die zijn poging te overleven in gevangenschap bijna ziet uitmonden in een persoonlijke catastrofe. Een beroemde novelle over de gevaren van eenzaamheid. Tijdens een zeereis duikt de man plotseling op als tegenstander van een groot schaakmeester. Schaaknovelle is het bekendste verhaal van Stefan Zweig en misschien ook wel zijn spannendste. Aan boord van een schip speelt de wereldkampioen Mirko Czentowitz tegen wie daarvoor maar betaalt, en hij wint altijd. Dr. B. heeft zichzelf blind leren schaken tijdens zijn gevangenschap in een Gestapo-cel. Zodra hij het tegen de kampioen opneemt, stapelt uitdaging... Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Zweig, Stefan. - Schaaknovelle. Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Schaaknovelle. Salamander Klassiek. Schaaknovelle. Auteur(s) Stefan Zweig Vertaler(s) Willem van Toorn. NUR code(s) 302 Vertaalde literaire roman, novelle Uitgever(s) Singel Uitgeverijen. Taal Nederlands Vers. datum 06/08/2004 NSTC...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Zweig
DIMENSIE
9,78 MB
BESTANDSNAAM
Schaaknovelle.pdf

OMSCHRIJVING

s een spannend en intrigerend verhaal over een man die zijn poging te overleven in gevangenschap bijna ziet uitmonden in een persoonlijke catastrofe. Een beroemde novelle over de gevaren van eenzaamheid.Tijdens een zeereis duikt de man plotseling op als tegenstander van een groot schaakmeester. Als gevangene van de Gestapo heeft hij zich met behulp van zelfgemaakte stukken tot meesterschaker ontwikkeld. Maar hij is er niet geheel zonder schade vanaf gekomen; hij moet toegeven dat het voortdurende schaken tegen zichzelf een gespletenheid van het bewustzijn heeft veroorzaakt die noodlottige gevolgen had kunnen hebben..

Wil je het boek lezen?Schaaknovelle in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Zweig. Lezen Schaaknovelle Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN