De toekomst van de stad

De toekomst van de stad - Zef Hemel | Nextbestfoodprocessors.com

...pelen hierbij een essentiële rol als de plek bij uitstek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten ... Steden van de toekomst - buitenland - VPRO ... . Econoom Edward Glaeser liet in The Triumph of the City zien dat veel van de grootste prestaties van de mens zijn te herleiden tot steden. Want ideeën, vaardigheden en uitvindingen kunnen het makkelijkst worden gedeeld en overgenomen op plekken waar veel mensen bij elkaar zitten. In de toekomst leven we in steden die flexibel, inclusief en circulair zijn. Maar wat betekent dat precies? En hoe komen we daar? Tientallen experts uit de bouwsector v ... De stad van de toekomst - Vereniging Deltametropool ... . Maar wat betekent dat precies? En hoe komen we daar? Tientallen experts uit de bouwsector verzamelden zich op 23 januari in Utrecht en bogen zich, op initiatief van financieel dienstverlener Achmea, over die vragen. De stad van de toekomst is ontworpen: Oceanix City. Dit revolutionaire project is 's werelds eerste duurzame drijvende stad. Het idee komt voort uit een samenwerking tussen architectenbureau BIG en het bedrijf Oceanix. Tijdens de Gentse Feesten vindt de 28ste editie plaats van de Gentse Feestendebatten. Iedere dag wordt gediscussieerd over hete maatschappelijke hangijzers. Op donderdag 20 juli werd gedebatteerd over de toekomst van de stad en hoe die in het Gentse al dan niet vormgegeven wordt. SUEZ ondersteunt steden bij het implementeren van een visie op hun eigen toekomst. Voor ons is de stad van morgen een 'vindingrijke stad': een slimme, circulaire, veerkrachtige en samenwerkende stad. In de Masterclass: De Toekomst van de Stad wordt nagedacht en gediscussieerd over oplossingen voor deze vraagstukken. De stad trekt werkgelegenheid en innovatie, verleidt de knappe koppen om zich daar te vestigen en zuigt de investeringen uit binnen- en buitenland op. Maar de trek naar de stad kent ook verliezers; ... Op 10 januari 2018 ging de ontwerpstudie 'De stad van de toekomst' van start. In deze studie wordt aan de hand van vier testlocaties van 1 x 1 km in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven gekeken naar nieuwe manieren van stad maken. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Hoewel ik genoot van al die historische pracht, probeerde ik Istanbul te blijven zien door de ogen van een Turk, voor wie deze levendige stad een blik op de toekomst biedt. Toeristen zijn vooral gecharmeerd van de Turkse elementen, maar de ontelbare Turken die toestromen vanuit het binnenland, hebben voornamelijk oog voor het hippe, het internationale. Boekpresentatie op dinsdag 27 september 0m 17.00 uur in Spui 25 te Amsterdam: In zijn nieuwe boek 'De toekomst van de stad' pleit planoloog Zef Hemel voor de groei van steden en probeert hij de angst voor metropoolvorming en megasteden weg te nemen....

INFORMATIE

AUTEUR
Zef Hemel
DIMENSIE
11,33 MB
BESTANDSNAAM
De toekomst van de stad.pdf

OMSCHRIJVING

Nog steeds neemt het aantal inwoners en bezoekers van grote steden toe. In de nabije toekomst woont een groot deel van de wereldbevolking in metropolen. De stad is dan ook een geliefd studieobject van planologen, sociologen en historici. Ook in literatuur en kunst spreekt de stad tot de verbeelding. Tegelijkertijd boezemen de metropool en de ongebreidelde groei van het aantal megasteden ons angst in. Dit werk biedt een overzicht van de stedelijke ontwikkeling over de hele wereld en door de eeuwen heen. Het vertelt ons hoe steden ontstonden, hoe ze werken en waarom stedelijke groei zo belangrijk is.

Wil je het boek lezen?De toekomst van de stad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Zef Hemel. Lezen De toekomst van de stad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN