De sonnetten

De sonnetten - William Shakespeare | Nextbestfoodprocessors.com

...te het sonnet als "ouderwetse" en "gekunstelde" dichtvorm weer even uit de gratie, behalve bij Hans Andreus, die de uitgangspunten van de Vijftigers wist te integreren in o ... bol.com | 1000 sonnetten 1966-1996, Jan Kal ... ... .a. de Sonnetten van de kleine waanzin. De sonnetten zijn het mooiste wat de wereldliteratuur te bieden heeft De verborgen opdracht in de sonnetten is dat het ­leven maar al te kort duurt, trouw dus op tijd en zorg voor nageslacht ... Het sonnet is meest populaire dichtvorm binnen de Europese literatuur. In Nederland raakte het sonnet vooral in de zeventiende eeuw in zwang. In de eeuwen daarna kende ... Wat is een sonnet? | Definitie, uitleg en aansprekende ... ... ... Het sonnet is meest populaire dichtvorm binnen de Europese literatuur. In Nederland raakte het sonnet vooral in de zeventiende eeuw in zwang. In de eeuwen daarna kende het Nederlands taalgebied perioden waarin minder en meer sonnetten werden geschreven. Shakespeares Sonnetten (Shakespeare's Sonnets) is een in 1609 verschenen bundel van 154 gedichten, merendeels in sonnetvorm, van William Shakespeare.Shakespeares sonnetten worden in het algemeen gerekend tot de mooiste in het genre. In de periode waarin hij eraan werkte, tussen 1592 en 1596, "Sonnets", was het schrijven van sonnettenreeksen zoals Petrarca ook in Engeland populair gewor...

INFORMATIE

AUTEUR
William Shakespeare
DIMENSIE
10,86 MB
BESTANDSNAAM
De sonnetten.pdf

OMSCHRIJVING

De in 1609 voor het eerst in druk verschenen 154 sonnetten van Shakespeare behoren tot de beroemdste en meest becommentarieerde liefdespoëzie uit de wereldliteratuur. De sonnetten zijn in vele talen vertaald.In deze vertaling wordt de poëzie van het origineel zo dicht mogelijk benaderd. H.J. de Roy van Zuydewijn, die eerder met veel succes de Ilias en de Odyssee vertaalde, doet niet alleen recht aan de renaissancistische dictie van de sonnetten, tevens werpt hij nieuw licht op de diverse betekenislagen die in de veelkantige diamant van Shakespeares poëzie verborgen liggen.

Wil je het boek lezen?De sonnetten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur William Shakespeare. Lezen De sonnetten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN