Oorlogsparadijs

Oorlogsparadijs - Nico Dros | Nextbestfoodprocessors.com

...n de Vrije Universiteit in Amsterdam was hij enige jaren werkzaam in historisch onderzoek voor onder meer het Koninklijk Instituut voor de Tropen en de Vrije Universiteit ... Oorlogsparadijs - Nico Dros. Zoekeenboek.nl ... . Dros keerde het vak de rug toe om zich meer toe te ... Oorlogsparadijs is een historische roman. De persoon Luc/Adriaan zal waarschijnlijk verzonnen zijn. Kenmerkend is Dros' lange beschrijvingen van oorlogshandelingen, waarbij ik ervan uitga dat deze kloppen met wat er op Texel werkelijk heeft plaatsgevonden. Oorlogsparadijs is een prachtige roman over dokteren in de oorlog, een absolute aanrader voor wie het Medisch Contact-boek Witte jassen en bruinhemden met plezier heeft ... Nico Dros - Uitgeverij Van Oorschot ... . Oorlogsparadijs is een prachtige roman over dokteren in de oorlog, een absolute aanrader voor wie het Medisch Contact-boek Witte jassen en bruinhemden met plezier heeft gelezen. Enige minpuntje is dat een bronnenlijst of verantwoording ontbreekt, zodat de lezer niet direct weet waar de geschiedschrijving eindigt en de fictie begint. Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze De website van Nico Dros geeft informatie over de schrijver, de inhoud van zijn boeken, de reactie erop in de media, en de vindplaatsen van artikelen, recensies en interviews. Oorlogsparadijs - Nico Dros Wie iets kritisch wil zeggen over Oorlogsparadijs zou kunnen zeggen dat de beschrijvingen van de chirurgische ingrepen die door Luc Walraven en zijn leermeester worden uitgevoerd, iets te legio en soms wat te uitgebreid zijn. Die wat klinische beschrijvingen zorgen er aan de andere kant ook voor dat de lezer meer begrip krijgt voor de soms wat ongrijpbare kanten ... Oorlogsparadijs. In 1942 begint een jonge arts zijn werk in het noodhospitaal van Texel. De ondergrondse heeft hem een vervalst persoonsbewijs gegeven, nadat hij bij verstek ter dood is veroordeeld. Het eiland ontpopt zich voor hem tot een klein paradijs. Oorlogsparadijs. In 1942 begint een jonge arts zijn werk in het noodhospitaal van Texel. De ondergrondse heeft hem een vervalst persoonsbewijs gegeven, nadat hij bij verstek ter dood is veroordeeld. Het eiland...

INFORMATIE

AUTEUR
Nico Dros
DIMENSIE
11,21 MB
BESTANDSNAAM
Oorlogsparadijs.pdf

OMSCHRIJVING

In het najaar van 1942 begint een jonge arts zijn werk als assistent in het noodhospitaal van Texel. De ondergrondse heeft hem een nieuwe identiteit en persoonsbewijs gegeven nadat de Duitsers hem bij verstek ter dood hebben veroordeeld: Luc Walraven heet hij vanaf nu. De bezettingsmacht op het eiland bestaat uit soldaten die mogen bijkomen van beproevingen aan het front. En daarnaast zijn er de legioenen van uitheemsekrijgsgevangenen die in Duitse dienst zijn getreden. Er is geen ss, geen Grüne Polizei,geen terreur. Op Texel verblijven honderden onderduikers van het vasteland, maar ze worden met rust gelaten. Voor Luc Walraven ontpopt het eiland zich tot een klein paradijs. Hij is er kostganger bij een hartelijke boerenfamilie en wordt verliefd op dochter Mila. Het ziet ernaar uit dat de eilanders, ver van het front, zonder ontberingen het einde van de oorlog kunnen afwachten. Maar dan, begin april 1945, luidt een nachtelijk bloedbad de opstand van het Georgische bataljon in.In de weken daarna verandert het lieflijke eiland in een onbeschrijflijk inferno.Voorjaar 1962 - een nieuwe oorlog dreigt - krijgt de man die ooit Luc Walraven heette een brief van een Texelse vrouw, die hem na al die jaren naar het eiland doet terugkeren. Het is onvermijdelijk de gebeurtenissen van voorjaar '45 onder ogen te komen. Hij weet niet welke herinneringenmeer pijn doen: de gruwelijkste of juist de mooiste.

Wil je het boek lezen?Oorlogsparadijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nico Dros. Lezen Oorlogsparadijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN