Wij zeggen hier niet halfbroer

Wij zeggen hier niet halfbroer - Henk van Straten | Nextbestfoodprocessors.com

...hun vader is dood. Bij ons thuis mocht je wel gewoon halfbroer zeggen ... Lezend de zomer door met Van der Velde Boeken Assen ... ... . Al noemden mijn broers me vaker bastaard en koekoeksjong. Wij zeggen hier niet halfbroer : een jeugd ... Dit betekent dat wij niet het auteursrecht claimen over de door u ingevoerde gegevens, maar dat we deze gegevens alleen mogen gebruiken. Het staat u vrij de ingevoerde gegevens ook elders te plaatsen. Wij zeggen hier niet halfbroer door Henk van Straten. Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akko ... Wij zeggen hier niet halfbroer : een jeugd ... . Door gebruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Als je niet alle cookies wilt toestaan, ... Wij zeggen hier niet halfbroer won de prijs voor Het Beste Boek Voor Jongeren 2018. Ik doe ook andere dingen. Live columns en zo. Schrijven en voordragen voor bedrijven en organisaties. Workshops. Auteurs interviewen. Dergelijks. Mail me maar: [email protected] Mijn boeken zijn ook te leen als luisterboeken en e-books. Dat kan HIER. 'Wij zeggen hier niet halfbroer' gaat over zijn jeugd. Het boek heeft tempo. Het bestaat uit een aantal delen: Kindertijd tot 13 jaar, Puberteit 13-16 jaar, Adolescentie 16-19 jaar en volwassenheid. Vooral de eerste twee delen vond ik erg sterk. Wij zeggen hier niet halfbroer book. Read 23 reviews from the world's largest community for readers. Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie ou... De autobiografie Wij zeggen hier niet halfbroer (Nijgh & Van Ditmar) geschreven door Henk van Straten is door de jury van jongeren bekroond tot winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018 in de categorie 'oorspronkelijk Nederlandstalig'. Winnaar in de categorie 'vertaald' is het Young Adult boek The Hate U Give (Moon) van Angie Thomas vertaald door Jasper Mutsaers. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur. De autobiografie Wij zeggen hier niet halfbroer (Nijgh & Van Ditmar) geschreven door Henk van Straten is door de jury van jongeren bekroond tot winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2018 in de categorie 'oorspronkelijk Nederlandstalig'. Winnaar in de categorie 'vertaald' is het Young Adult boek The Hate U Give (Moon) van Angie Thomas vertaald door Jasper Mutsaers. 'Wij zeggen hier niet halfbroer' gaat over Henks jeugd in een ingewikkeld gezin in Eindhoven. Hij groeide op in het huis van zijn stiefvader, met zijn moeder en drie oudere halfbroers. 'Bij ons thuis mocht je wel gewoon halfbroer zeg...

INFORMATIE

AUTEUR
Henk van Straten
DIMENSIE
8,64 MB
BESTANDSNAAM
Wij zeggen hier niet halfbroer.pdf

OMSCHRIJVING

Henk van Straten groeide op in Eindhoven met drie oudere halfbroers, zijn stiefvader en zijn moeder, om in de weekenden met diezelfde moeder naar zijn vader in Rotterdam te rijden. Zijn stiefvader was hem liever kwijt dan rijk, dacht hij. Zijn moeder, gevangen tussen twee mannen, was aldoor somber en vertrok op zijn vijftiende naar Curacao. Zijn broers waren zijn broers, maar toch ook weer niet. Wij zeggen hier niet halfbroer is een humoristisch, schrijnend, maar liefdevol verhaal over een kind dat dacht altijd vrolijk te moeten zijn en, later, over een puber die eenzaam drugs gebruikte op zijn zolderkamertje en opging in zowel de punk- als de gabbercultuur. Zoals Van Straten zelf zegt: "Gewoon een jeugd, net zoals mijn leven gewoon een leven is.' Dat kan zo zijn, maar Wij zeggen hier niet halfbroer is geenszins "gewoon een boek'. Met dezelfde haarscherpe en ontroerende observaties die we kennen van zijn persoonlijke stukjes en zijn columns voor Volkskrant Magazine toont Van Straten ons de hartverscheurende, grappige herinneringen aan het leven van een jongen die worstelde met identiteit, liefde en mannelijkheid.

Wil je het boek lezen?Wij zeggen hier niet halfbroer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Henk van Straten. Lezen Wij zeggen hier niet halfbroer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN