Homoseksualiteit en de bijbel

Homoseksualiteit en de bijbel - Koekkoek, H.G. | Nextbestfoodprocessors.com

...el dat zich de laatste decennia met een ongekende vrijpostigheid over de gehele wereld opdringt ... Seksualiteit in de Bijbel - CIP.nl ... . En in Nederland blijken er al aparte kerken voor homoseksuelen te zijn. De gevestigde kerken hebben daar geen ... De Bijbel over homoseksualiteit . In dit artikel wordt een overzicht gegeven van wat de Bijbel zegt over homoseksualiteit. Ook enkele andere onderwerpen die daar indirect mee te maken hebben, zoals het huwelijk, worden besproken. Bijlage B gaat over de agressie van de ongelovige wereld tegenover hen die vasthouden aan het ... Homoseksualiteit bijbel | 113 Zelfmoordpreventie ... . Bijlage B gaat over de agressie van de ongelovige wereld tegenover hen die vasthouden aan het Bijbelse standpunt. 'Dat zegt de Bijbel wel, maar…' Iemand vroeg mij: 'Wat zegt het Nieuwe Testament over homoseksualiteit?' Ze was op de trouwdag van twee homo's geweest en zat met die vraag omdat velen zeggen dat Bijbelteksten die over homoseksualiteit gaan, vandaag niet meer gelden. Wat de Bijbel werkelijk leert over homoseksualiteit. Toegankelijke en pastorale handreiking voor het doordenken van een urgent thema. Auteur(s): Kevin DeYoung: Pagina's: 192: In dit boek nodigt Kevin DeYoung iedereen - de scepticus, de zoeker, de zelfverzekerde en de twijfelaar - uit om zijn visie op homoseksualiteit te toetsen aan de Bijbel. Lees en zoek online in de Bijbel in Gewone Taal, de Nieuwe Bijbelvertaling en vele andere vertalingen. Ontdek meer over de Bijbel op debijbel.nl. debijbel.nl debijbel.nl Nederlands Bijbelgenootschap. Home; Geavanceerd zoeken. Lees de Bijbel; Wereld van de Bijbel. Wereld van de Bijbel. Kennis ... Genesis 19:1-29 Dit verhaal beschrijft hoe de inwoners van Sodom de gasten van Lot wilden verkrachten. Leviticus 18:22 en Leviticus 20:13 In de wet van Mozes staat twee maal genoemd dat 'je niet het bed mag delen met een man zoals met een vrouw'. De vraag hierbij is of deze regel nu ook nog geldt....

INFORMATIE

AUTEUR
Koekkoek, H.G.
DIMENSIE
9,49 MB
BESTANDSNAAM
Homoseksualiteit en de bijbel.pdf

OMSCHRIJVING

Wij worden allemaal geconfronteerd met de vraag, hoe wij als christenen moeten staan tegenover homoseksualiteit. Terwijl in de ene kerk homohuwelijken worden ingezegend, wijzen anderen dit ten stelligste af en willen mensen misschien niet eens naast een homo in de kerk zitten. Soms blijken mensen die vroeger homoseksualiteit sterk afkeurden, ineens veel milder te zijn geworden, toen hun zoon verteld had, dat hij ook homo was, terwijl anderen geen contact met zo'n zoon meer willen hebben. Wat is nou de Bijbelse weg??Er worden vragen gesteld over wat homoseksualiteit nu eigenlijk is; is het een afwijking, is het een ziekte, is het een zonde of is het gewoon een andere manier van leven en van liefhebben? Zijn zij zo geboren, is het een geaardheid, of zijn zij zo geworden en is het een keuze? Sommigen zijn heel resoluut in het afwijzen van de homo's, omdat zij niet zo geboren kunnen zijn, omdat, zoals deze mensen zeggen, 'God geen fouten maakt'.?Vroeger werd homoseksualiteit vanuit de Bijbel in alle kerken en door alle predikanten en gemeenteleden sterk veroordeeld. Hebben de mensen de Bijbel in het verleden op een verkeerde manier gebruikt, hebben zij bepaalde teksten verkeerd uitgelegd, begrepen zij bepaalde zaken niet, verwarden zij de religieuze homoseksualiteit (mannelijke tempelhoeren) met echte liefde tussen mannen en vrouwen? Hoe zit het nou eigenlijk? En waren David en Jonathan ook homo's??Bij de beantwoording van de belangrijkste vragen willen wij luisteren naar de Bijbel en hierbij ook gebruik maken van rabbijnse geschriften, waarin immers vanuit de tijd van het Oude Testament al omgegaan wordt met Gods Woord en dit uitgelegd wordt voor de praktijk van het dagelijks leven. Dat betekent, dat duidelijke antwoorden gegeven worden, maar vanuit een liefdevolle en pastorale benadering.

Wil je het boek lezen?Homoseksualiteit en de bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koekkoek, H.G.. Lezen Homoseksualiteit en de bijbel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN