Birk

Birk - Jaap Robben | Nextbestfoodprocessors.com

...rteld op een sobere, indringende manier. Verfrissend, ja, groots, mag je wel zeggen ... De Birk - NFN ... . Leven. Robben wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Daarna ging hij naar het Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch.Vanaf 2008 was hij twee jaar lang de stadschrijver (stadsdichter) van Nijmegen.. Sinds 2004 heeft Robben meerdere van zijn boeken gepubliceerd, waarvan sommige prijzen hebben gewonnen. Als "buren" van de Birk (we zijn nml. in Amersfoort woonachtig) hadden we tijdens ... Birk door Jaap Robben (Zeker Weten Goed boekverslag ... ... . Als "buren" van de Birk (we zijn nml. in Amersfoort woonachtig) hadden we tijdens de hittegolf van afgelopen zomer heerlijk gekampeerd met onze Holtkamper vollop ik rijke schaduw onder de geweldig mooie bomen!! dat is ons zeeeer goed bevallen, en dit alles gaf ons een heel "buitenlands" gevoel!! en dan ga je gewoon op je fiets naar huis!!! jaja, dat is dan wel effe "verwarrend" Recensie: Birk - Jaap Robben. Birk is de debuutroman van kinderboekenschrijver Jaap Robben. De inmiddels twee jaar geleden verschenen roman weet nog steeds in opspraak te blijven en schopte het zelfs tot een uitzending van De Wereld Draait Door. Utrecht. 'Bourgondische' vereniging met een groen terrein in een natuurgebied bij Soest. Birk speelt zich af op een mini-eilandje, ergens tussen Schotland en Noorwegen, waar slechts twee huizen zijn bewoond. De 9-jarige Mikael Hammerman ziet zijn vader in het water verdwijnen, kopje onder. Hij verzwijgt voor zijn moeder wat er is gebeurd, waardoor zij blijft hopen op een terugkeer. 'Met Birk maakt Jaap Robben zijn literaire debuut. En hoe!' (…) 'Dat Jaap Robben mooie zinnen kan schrijven, wisten we al. (…) Maar dat hij, als alle grenzen van de taal die door kinderen begrepen kan worden wegvalt, zo weet te raken met een fascinerend verhaal over verstikkende liefde, mag luid worden geroepen. Geschreven bij Birk. Eén eiland, drie huizen, vijf mensen. Dat is de entourage waarin Birk zich afspeelt. Als de negenjarige Mikael Hammerman met zijn vader aan het strand is, schiet de jongen zijn rode voetbal per ongeluk het water in. Birk Hammerman, zijn vader, probeert de bal terug uit zee te halen, maar het laatste wat de jongen van zijn vader ziet, is diens bleke lijf onder water. Birk overstijgt dit effectbejag gelukkig. De roman is weliswaar niet van het kaliber Kees de jongen, maar aangrijpend is het verhaal zeker. Over grenzen. De spanning in Birk zit onderhuids. In het verdriet van de jongen en zijn beklemmende eenzaamheid. In de relatie tussen hem en zijn moeder. Jaap Robben (Ooste...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Robben
DIMENSIE
10,97 MB
BESTANDSNAAM
Birk.pdf

OMSCHRIJVING

Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt.

Wil je het boek lezen?Birk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Robben. Lezen Birk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN