Jezus weende

Jezus weende - D.J. Budding | Nextbestfoodprocessors.com

...es) Geplaatst op donderdag 19 mei 2011, 19:28 door Dirk A A 'Het is voor mij heel moeilijk om God als Vader te zien,' vertelde iemand mij ... Jezus weende - Nieuwe Hoop Muziek ... . 'In mijn jeugd heb ik geen enkele liefde van mijn vader en moeder ervaren. Ik was niet gewenst. Ik weet niet wat vaderliefde is. Dat doet mij nog steeds pijn.' Jezus weende Dominus Flevit zou de plaats zijn waar Jezus weende, toen Hij op een ezel vanaf de Olijfberg naar de stad ging. Hij werd omgeven door een menigte die Hem enthousiast bejubelde - maar ondertussen barstte Hijzelf in huilen uit, omdat Hij op datzelfd ... Olijfberg / Huilende Jezus - Bijbelse plaatsen.nl ... . Hij werd omgeven door een menigte die Hem enthousiast bejubelde - maar ondertussen barstte Hijzelf in huilen uit, omdat Hij op datzelfde moment de verwoesting van Jeruzalem al voor zich zag. Het woord 'weende' dat hier in Johannes 11:35 gebruikt wordt, is dakruoo en wordt verder overal vertaald met 'tranen' (o.a. Hand. 20:19, 31; 2 Kor. 2:4; 2 Tim. 1:4). Eigenlijk zou je dus moeten vertalen met: Jezus traande, of zoals wij het zouden (kunnen) zeggen: Jezus pinkte een traantje weg. Jezus raakte op dit moment zeer ontroerd. De enige andere plaats waar wij in de evangeliën lezen dat Jezus weende, is in Johannes 11, toen Lazarus was gestoven. Daar wordt echter een ander Grieks woord gebruikt, dat minder sterk is dan hier in Lukas 19. Het woord dat hier gebruikt wordt betekent huilen en snikken. Jezus barste in huilen uit. [1] 'En Jezus weende'. [2] Deze tekst is erg kort. Hij bestaat uit drie woordjes; maar in al zijn kortheid is hij zo veelzeggend, dat men een wereld vol boeken zou moeten schrijven om deze tekst maar enigszins duidelijk te verklaren. Gratis inpakservice - Jezus weende - 9789057413797. Richard Maden was een Engelse predikant. Toen hij in 1668 emeritaat aanvroeg Met innige deelneming (fragment): "Jezus weende." (Johannes 11 vers 35) Het gaat soms zo anders in ons leven dan wij denken en willen. Het gaat vaak ook zo anders dan wij bidden. U hebt misschien gebeden om beterschap. U hebt misschien gehoopt op een wonder. Maar Gods weg was anders. Degene die u zo lief was, is van u weggenomen. Jezus weende omdat hij het leed zag dat de dood veroorzaakt in mensenlevens. En omdat het loon van de zonde de dood is, weende Hij om de verschrikkelijke oorzaak van de dood, de zonde. Dat is ook waar Hij voor kwam, om de zonden der wereld weg te nemen. Jezus weende (Losbladig). Iemand die een geliefde door de dood moest verl...

INFORMATIE

AUTEUR
D.J. Budding
DIMENSIE
7,58 MB
BESTANDSNAAM
Jezus weende.pdf

OMSCHRIJVING

Iemand die een geliefde door de dood moest verliezen, heeft behoefte aan meeleven.Vandaar dit wenskaartenboekje met meditatie van ds. D.J. Budding.Het is bedoeld om rouwenden cadeau te doen en kan gemakkelijk in de bijbehorende envelop worden verzonden.

Wil je het boek lezen?Jezus weende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D.J. Budding. Lezen Jezus weende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN