Bijgeloof In De Sport

Bijgeloof In De Sport - Evert ten Napel | Nextbestfoodprocessors.com

...n August 5, 2016 August 5, 2016 • 19 Likes • 2 Comments In het kader van het Kennislink thema 'Sport' geeft gastcolumnist en oud-tennisprof Raemon Sluiter ons een kijkje in de keuken van de topsporter: de rol van rituelen en bijgeloof op het allerhoogste niveau ... Bijgeloof in de sport (Book, 2001) [WorldCat.org] ... . Wil je anoniem hulp of advies? klik dan hier. Jong030. Jij. Doe mee. Contact; Denk en doe met ons mee! Mis je info? Bijgeloof in de sport. Iets waar vele (top)sporters en dus ook voetballers op blind varen. Maar dat geldt ook voor supporters. En zeker die van Sparta. Welk bijgeloof heb jij als je naar een wedstrijd van Sparta gaat. Doe je op een wedstrijddag bijvoorbeeld eerst je linkersok aan en da ... Bijgeloof in de sport en hoe jij er baat bij kan hebben ... ... . Iets waar vele (top)sporters en dus ook voetballers op blind varen. Maar dat geldt ook voor supporters. En zeker die van Sparta. Welk bijgeloof heb jij als je naar een wedstrijd van Sparta gaat. Doe je op een wedstrijddag bijvoorbeeld eerst je linkersok aan en dan je rechter? Voortekenen en bijgeloof - Tekenen van geluk en ongeluk Geloof in een voorteken (omen) of bijgeloof inzake geluk en ongeluk bestaat al eeuwen. Diverse tekens, rituelen, gebruiken en gewoontes hebben in bepaalde culturen een symbolische betekenis. Bekend zijn: onder een ladder doorlopen, zout morsen en de zwarte kat die ongeluk brengt....

INFORMATIE

AUTEUR
Evert ten Napel
DIMENSIE
8,40 MB
BESTANDSNAAM
Bijgeloof In De Sport.pdf

OMSCHRIJVING

In dit niets verhullende boek vindt u een verzameling van grappige, bijzondere en soms onvoorstelbaar vreemde rituelen van Nederlandse sportvedettes uit allerlei takken van sport. Deze vaak buitensporige 'ceremonies' zijn het gevolg van de bijgelovigheid waarmee menig sporter is behept. Bijgeloof uit zich in de meest rare dwangmatige handelingen. Van de angst voor rugnummer 13 en het eten van een boterham met pinda kaas vóór de wedstrijd tot de onvermijdelijke keuze voor uitsluitend tweede toilet. Schrijver Evert ten Napel heeft in zijn 25-jarige carrière als NOS Sport-verslaggever het bijgeloof in de sport van nabij meegemaakt. Het is hartveroverend dat onze bekende sportmannen en -vrouwen hun geheimen in dit boek prijsgegeven. De verrassende verhalen en de leuke manier waarop Evert deze ui de doeken doet, maken dit boek tot een amusant geheel.

Wil je het boek lezen?Bijgeloof In De Sport in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Evert ten Napel. Lezen Bijgeloof In De Sport Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN