De Telescoop

De Telescoop - D. van delft | Nextbestfoodprocessors.com

...Of je nu een beginner bent of een ervaren sterrenkijker, of je nu voor je kind een klein telescoopje zoekt of op zoek bent naar een krachtige telescoop om de verste hemellichamen mee dichterbij te halen: je vindt het allemaal in onze shop ... Hoe werkt een telescoop « Telescopen.nl ... .Kom je er niet helemaal uit? Maak dan eens gebruik van de keuzehulp. De James Webb-ruimtetelescoop (James Webb Space Telescope, JWST) is een geplande optische infraroodtelescoop die vanaf de lancering in 2021 de Hubble-ruimtetelescoop moet vervangen. De James Webb zal gebouwd en onderhouden worden door NASA met hulp van ESA en CSA.De telescoop is vernoemd naar de voormalige voorzitter van NASA, James Webb.In december 2015 maakte de ESA bekend dat de James Webb ... Betekenis van de g ... Telescoop - Wikipedia ... . De James Webb zal gebouwd en onderhouden worden door NASA met hulp van ESA en CSA.De telescoop is vernoemd naar de voormalige voorzitter van NASA, James Webb.In december 2015 maakte de ESA bekend dat de James Webb ... Betekenis van de getallen die bij de specificaties van de telescopen staan: 70/700 of 150/1400. Het eerste getal geeft de diameter (in mm) van de frontlens of spiegel. Hoe groter de lens of spiegel, hoe lichtsterker de telescoop. Het tweede getal is het brandpunt van de telescoop (de lengte van de lichtbaan in de telescoop). Galileo Galilei en de Telescoop Voordat Galileo zijn verschillende sterrenkundige ontdekkingen deed was hij druk bezig met het bouwen van telescopen. Galileo's eerste aanraking met de telescoop vond plaats in 1609. In dat jaar vertelde zijn Venetiaanse vriend, Paolo Sarpi, over de ontdekking van de telescoop in de Nederlanden. De Havik 82 telescoop als Beste Koop beoordeeld door Roots Vogelmagazine! Oordeel Roots panel: 'De Havik 82 van Vogelbescherming is een verrassend goede telescoop onder de € 1.000 (als je lid bent of wordt nog goedkoper), die door het panel gewaardeerd is met een 7,4. Een telescoop is een apparaat waarmee u objecten die heel ver weg zijn, dichtbij kunt halen. Ze worden veelal gebruikt voor astronomische doeleinden (sterrenkijken). Het woord telescoop komt van de griekse woorden "tele" en "skopein" welke betekenen: "ver" en "te kijken". De Geschiedenis: Zover bekend kwam de eerste werkbare telescoop uit Nederland....

INFORMATIE

AUTEUR
D. van delft
DIMENSIE
9,48 MB
BESTANDSNAAM
De Telescoop.pdf

OMSCHRIJVING

De Telescoop 1e druk is een boek van D. van delft uitgegeven bij Bert Bakker. ISBN 9789035132467 Oktober 1608 vroeg de Zeeuwse brillenmaker Hans Lipperhey octrooi aan op een nieuw optisch instrument: de telescoop. Het belang van de telescoop werd direct onderkend: je kon er immers mee naar de hemel kijken. Binnen een jaar bouwde Galilezijn eigen exemplaren en verkreeg de telescoop zijn status van sleutelinstrument van de Wetenschappelijke Revolutie van de zeventiende eeuw. Inmiddels is de telescoop uitgegroeid tot een ultragevoelig precisie-instrument.De telescoop. De geschiedenis van een Nederlandse uitvinding brengt vier eeuwen telescoop op heldere wijze in beeld. Nederlanders staan hierbij centraal, want in sterrenkunde blinken wij immers uit. Na Lipperhey komen aan bod de perfect geslepen lenzen van Christiaan en Constantijn Huygens, de kometen van Dirk Klinkenberg, de Leidse Sterrewacht van Frederik Kaiser, het fotometrische monnikenwerk van Jacobus Kapteyn, de Westerbork-radiotelescoop van Jan Hendrik Oort en de samenwerkende Chileense schotels van Ewine van Dishoeck. Samen met schitterende illustraties portretteren ze een instrument dat ons inlicht over het heelal en onze oorsprong.

Wil je het boek lezen?De Telescoop in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur D. van delft. Lezen De Telescoop Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN