De verborgen meisjes van Kabul

De verborgen meisjes van Kabul - Jenny Nordberg | Nextbestfoodprocessors.com

... januari 2015 zal verschijnen. Een boek waarin vrouwen nog niet veel waard zijn in Afghanistan ... De verborgen meisjes van Kabul (e-book) - Jenny Nordberg ... ... . "De verborgen meisjes van Kabul" geeft niet alleen een verbijsterend beeld van de man- vrouwverhoudingen in Afghanistan; al lezende word je zelf ook een spiegel voorgehouden. Niemand heeft de sociale context waarin hij wordt geboren voor het kiezen. De verborgen meisjes van Kabul. De meisjes en vrouwen in Afghanistan worden gediscrimineerd, vernederd en beschouwd als last voor de gemeenschap. Veel ouders vermommen een van hun dochters als jongen om betere kansen voor zichzelf en hun ... De verborgen meisjes van Kabul : verhuld protest in ... ... . Veel ouders vermommen een van hun dochters als jongen om betere kansen voor zichzelf en hun familie te creëren. Zo kunnen de meisjes wel een opleiding volgen, geld verdienen en de maatschappelijke positie van de familie verstevigen. Bestel De verborgen meisjes van Kabul van Jenny Nordberg. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd De positie van de vrouwen en meisjes zijn buiten de steden en op het platteland niets waard. Ze mogen niet naar school en zodra ze de puberteit naderen wordt er een geschikte huwelijkskandidaat gezocht. In de stad zijn er verlichte mannen en daar wil het leven wel eens iets gemakkelijker zijn. Afghanistan, een land waar de mannen de baas zijn. De meisjes en vrouwen in Afghanistan worden gediscrimineerd, vernederd en beschouwd ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jenny Nordberg
DIMENSIE
10,58 MB
BESTANDSNAAM
De verborgen meisjes van Kabul.pdf

OMSCHRIJVING

De meisjes en vrouwen in Afghanistan worden gediscrimineerd, vernederd en beschouwd als last voor de gemeenschap. Veel ouders vermommen een van hun dochters als jongen om betere kansen voor zichzelf en hun familie te creëren. Zo kunnen de meisjes wel een opleiding volgen, geld verdienen en de maatschappelijke positie van de familie verstevigen. Maar zodra ze in de puberteit komen wordt er van ze verwacht dat ze veranderen in gehoorzame, huwbare vrouwen. Voor veel meisjes is die ommekeer niet eenvoudig. De vrijheid en het respect die ze genoten staan in schril contrast met wat de toekomst hun biedt. Jenny Nordberg vertelt de verhalen van deze meisjes en vrouwen, onder wie de vijfendertigjarige Shukria, moeder van drie, die tot een huwelijk is gedwongen, en de vijftienjarige Zahra die weigert om vrouw te worden: als alles je wordt afgenomen, waarom zou je dan een vrouw willen zijn?

Wil je het boek lezen?De verborgen meisjes van Kabul in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jenny Nordberg. Lezen De verborgen meisjes van Kabul Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN