Nooit verleden tijd

Nooit verleden tijd - Lex Lesgever | Nextbestfoodprocessors.com

...emen naar de oorlogsjaren en de veelal bange momenten van de ik-figuur, de jeugdige Lex Lesgever, mee te beleven ... Nooit verleden tijd - A. Lesgever - (ISBN: 9789022553831 ... ... . Doordat het in een gemakkelijk leesbare stijl is geschreven nodigt het als het ware uit om in een keer gelezen te worden. Nooit verleden tijd De Tweede Wereldoorlog door de ogen van een 13-jarig kind. Auteur: Lex Lesgever Boekvorm:paperback, geïllustreerd Pagina's: 224 Uitgever: de Boekerij Uitgebracht: maart 2010 ISBN: 978.90.2255.383.1 Opmerking: zie ook website: www.lexlesgever.com . Bespreking: In de beginjaren van de oorlog ware ... Nooit verleden tijd by Lex Lesgever - Goodreads ... .90.2255.383.1 Opmerking: zie ook website: www.lexlesgever.com . Bespreking: In de beginjaren van de oorlog waren razzia's aan de orde van de dag. Met ongekende snelheid sloten de Duitsers ... Nooit verleden tijd is een boek dat in staat is geweest me mee te nemen naar de oorlogsjaren en de veelal bange momenten van de ik-figuur, de jeugdige Lex Lesgever, mee te beleven. Doordat het in een gemakkelijk leesbare stijl is geschreven nodigt het...

INFORMATIE

AUTEUR
Lex Lesgever
DIMENSIE
11,51 MB
BESTANDSNAAM
Nooit verleden tijd.pdf

OMSCHRIJVING

Lex Lesgever, geboren en getogen in de joodse wijk van Amsterdam, is net elf jaar geworden wanneer in mei 1940 de oorlog uitbreekt. Als in februari 1941 tijdens een razzia zijn oudste broer Wolf wordt opgepakt, wordt Lex pas echt met de gruwelijke gevolgen van de oorlog geconfronteerd. Het markeert het begin van een afschuwelijke tijd. Lex' hele familie wordt uiteindelijk opgepakt en gedeporteerd, en alleen Lex zelf, dertien jaar oud, ziet kans om te vluchten. Na vele, vaak gevaarlijke, omzwervingen, vindt hij eindelijk een onderduikadres waar hem een veilig thuis wordt geboden. In mei 1945 krijgt hij te horen dat niemand van zijn familie de kampen heeft overleeft en breekt er opnieuw een zware tijd voor hem aan.Het waargebeurde Nooit verleden tijd is het ontroerende en spannende verhaal van een bange jongen die op jonge leeftijd een moed en doorzettingsvermogen heeft getoond die velen zal inspireren.

Wil je het boek lezen?Nooit verleden tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lex Lesgever. Lezen Nooit verleden tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN