Jan Brokken leest De vergelding (luisterboek)

Jan Brokken leest De vergelding (luisterboek) - Jan Brokken | Nextbestfoodprocessors.com

...eest De vergelding (luisterboek) Freek vindt t mooi ... De vergelding door Jan Brokken (Zeker Weten Goed ... ... . "De pure sfeer van het dagelijks leven. Dat heeft hij fantastisch en meeslepend beschreven. Ik heb het met veel plezier ademloos uitgelezen." Freek De Jonge, 69, Cabaretier Jan Brokken Jan Brokken leest De vergelding. een dorp in tijden van oorlog. Luisterboek . Wie legde op 10 oktober 1944 in Rhoon, onder de rook van Rotterdam, een onder stroom staande elektriciteitsdraad over de weg, waardoor een Duitse soldaat gedood werd? Genre Oorlogsroman, Fictie Jan Brokken werd op 10 juni 1949 in het Diaconessenhuis van Leiden geboren, niet lang na de terugkeer van zijn ouders uit Indonesië. Zijn vader, theoloog, had op Celebes en Salayer w ... bol.com | Jan Brokken Boeken kopen? Kijk snel! ... . Zijn vader, theoloog, had op Celebes en Salayer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar islamitische bewegingen. 'Mijn nieuwsgierigheid naar andere culturen en levenswijzen heb ik onmiskenbaar van mijn vader,' zei Jan Brokken...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Brokken
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Jan Brokken leest De vergelding (luisterboek).pdf

OMSCHRIJVING

Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten. In De vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen aan de hand van duizenden pagina's processtukken, getuigenverhoren en 185 interviews met betrokkenen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een compleet andere wending. Eens te meer wordt duidelijk dat de oorlog niet alleen voor militairen maar ook voor gewone mensen verstrekkende gevolgen heeft.

Wil je het boek lezen?Jan Brokken leest De vergelding (luisterboek) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Brokken. Lezen Jan Brokken leest De vergelding (luisterboek) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN