U als scheldwoord

U als scheldwoord - Marc van Oostendorp | Nextbestfoodprocessors.com

... is afgegaan: ineens worden alom spreekwoorden afgekort, bijvoorbeeld tot 'een gevalletje aap-mouw', ineens blijkt iedereen ... Boek: U als scheldwoord - Geschreven door Marc van Oostendorp ... ... U als scheldwoord is een verrassende, leerzame en vermakelijke lofzang op de Nederlandse taal. Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdredacteur van het weblog www.Neerlandistiek.nl, waarop hij sinds december 2011 dagelijks een blog en/of vlog plaatst. Het is misschien dat uit die splitsing het gevoel van belediging is voortgekomen. Als jij u tegen mij zegt, voel je kennel ... Categorie:Scheldwoord in het Nederlands - WikiWoordenboek ... . Het is misschien dat uit die splitsing het gevoel van belediging is voortgekomen. Als jij u tegen mij zegt, voel je kennelijk geen gemeenschappelijke basis. En dan kijk je op mij neer. Ooit wordt u nog een scheldwoord. gepubliceerd op 28 oktober 2018. U als scheldwoord en andere taalvernieuwingen U als scheldwoord | ISBN 9789462971103 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. U als scheldwoord is een verrassende, leerzame en vermakelijke lofzang op de Nederlandse taal. Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdredacteur van het weblog Neerlandistiek.nl. SCHERPE OBSERVATIES OVER TAALVERNIEUWINGEN De Nederlandse taal verandert voortdurend. Nieuwe woorden komen, oude uitdrukkingen gaan; er is altijd wel wat aan de hand. Marc van Oostendorp staat iedere morgen op om vol verbazing te zien wat er nu weer bijgekomen is en wat er is afgegaan: ineens worden alom spreekwoorden afgekort, bijvoorbeeld tot 'een gevalletje aap-mouw', ineens blijkt iedereen ... In Nederland wordt veel gescholden met 'kanker'. Volgens de Bond tegen Vloeken is het zelfs het meestgebruikte scheldwoord in ons land. "Jongeren begrijpen dat het pijn doet, maar het is zo'n ......

INFORMATIE

AUTEUR
Marc van Oostendorp
DIMENSIE
9,18 MB
BESTANDSNAAM
U als scheldwoord.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse taal verandert voortdurend. Nieuwe woorden komen, oude uitdrukkingen gaan; er is altijd wel wat aan de hand. Marc van Oostendorp staat iedere morgen op om vol verbazing te zien wat er nu weer bijgekomen is en wat er is afgegaan: ineens worden alom spreekwoorden afgekort, bijvoorbeeld tot 'een gevalletje aap-mouw', ineens blijkt iedereen alstu te zingen als antwoord op 'dank u', en ineens worden veel Twitter-conversaties geopend met 'ok, draadje'. Maar er is meer om je over te verwonderen. Is 'mwah' het nieuwe 'tsja'? Hoezo klinkt 'deze' deftiger dan 'die'? Waar komt de s vandaan in 'veels te goed'? Wat is het verschil tussen een kutding en een kut ding? U als scheldwoord is een verrassende, leerzame en vermakelijke lofzang op de Nederlandse taal. Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut, hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen en hoofdredacteur van het weblog www.Neerlandistiek.nl, waarop hij sinds december 2011 dagelijks een blog en/of vlog plaatst. Daarnaast schrijft hij over taal voor o.a. Onze Taal, NRC Handelsblad en Voxweb.

Wil je het boek lezen?U als scheldwoord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marc van Oostendorp. Lezen U als scheldwoord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN